16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

8 Nisan 2024, Pazartesi, Günlük Burç Yorumları

8 Nisan Pazartesi gününden merhabalar! Güneş tutulmalı gündeyiz. Çoğunlukla Amerika kıtasından seyredilecek olan tutulmanın neler getireceğini gelin hep birlikte bir inceleyelim.

Öncelikle bu tutulma – tıpkı 25 Mart’ta yaşadığımız Ay Tutulması gibi – Mart 2006, Mart 1988, Şubat 1970, Şubat 1952, Ocak 1934 ve Ocak 1916 tarihlerinde yaşanan olaylarla benzerlikleri içinde barındıracaktır. “Bu bağlamda incelediğimizde Türkiye’nin Güney Doğu bölgesi ve buradaki komşularımızla alakalı gelişmelerin artabileceğini; ülkemiz için önemli lojistik altyapı inşaatlarının hız kazanacağını; yönetimde istifalar görebileceğimizi; dahil olduğumuz/olacağımız NATO ve benzeri uluslararası birliklere yönelik gündemlerin artabileceğini; Atatürk’ün barış anlayışının ve Çanakkale zaferimizin ne kadar kıymetli olduğunun bir kere daha vurgulanabileceğini genel anlamda söyleyebiliriz” diye yinelemeliyim. Bununla birlikte 28 Ekim 2023 tarihli dolunayın “etme bulma” muhasebesi gündemimize gelecektir. Bu bağlamda hizmet sektöründe yer değişiklikleri, unvandan/koltuktan olma ya da devretme, beklenmedik zaferler, son dakika başarısı temalı konular duyabiliriz. Bununla birlikte 25 Mart tutulmasına yönelik enerjiler de hayli aktifleşecektir.

Tutulma etkisiyle yaşayacaklarımızın bir daha kendini hatırlatması Nisan 2042’yi bulacaktır. Yakın vadede ise 8 Mayıs, 6 Haziran, 12 Ağustos, 11 Eylül ve 10 Ekim 2024 tarihlerinde bu tutulmayı hatırlayacağız göreceğiz.

Tutulma çoğunlukla Amerika kıtasından seyredileceği için öncelikli olarak bu coğrafyadan bu tarz haberler duyabiliriz. Bireysel anlamda haritaları bir bütün olarak ele almak gerektiğinden danışmanlık almak tavsiye edilir

Tıpkı Ay tutulmasında da vurgulandığı gibi “Yeniye yer açılması için acı verecek olsa da eskinin bırakılması” temasını bu tutulmada da görüyoruz. Üstelik bu sefer bırakamayan yerlerimiz hakikaten acıyacak gibi görünüyor. Baş bölgelerinde ciddi yaralanmalar, baş ağrıları, mental rahatsızlıklar, belirsizlik içinde deliriyormuş gibi hissetmeler, iradenin sıkışması, enerjinin kendini dışarı atamaması gibi durumlar söz konusu olabilir. Özellikle gökyüzünde hava ve toprak elementinin hayli az görünmesi seslerin duyurulması için yükselmesini getireceğinden eylem, gösteri, tezahürat, yürüyüş, ayaklanma, fiziksel sonuç bekleme, maddi kaygı yaşamayı beraberinde getirebilir. Tutulmanın öncesinde ve akabindeki günlerde ıhlamur tüketilmesi tavsiye edilir – alerjiniz yoksa.

Sağlık ve şifa konularının hayli vurgulanacağı bu tutulma döneminde bilhassa lenf drenaj sistemlerinde enfeksiyon içeren rahatsızlıkların öne çıkacağını söyleyebiliriz. Baş, yüz ve kanımız ile alakalı konular gündem olacaktır. Kas ve adrenalin sistemimiz de başlıca etki alacak bölgeler içerisinde. Kendimizi hayli sabırsız hissedeceğimiz, tahammülümüzün zorlanacağı bu tutulma etkisiyle beraber aşırı hareket hali yüzünden vücudu susuz bırakmamız, ayaklarımızı hayli yormamız, bağışıklık ve lenf/drenaj sistemimizi sekteye uğratmamız son derece olası. Gökyüzünün element dengesini sağlayabilmek açısından özellikle beslenmemize dikkat etmemiz ve şarkı söylememiz lazım avaz avaz. Bunların yanı sıra lenf drenaj masajları, bu bölgeleri hareket ettirecek sportif faaliyetler, yüzme gibi aktiviteler bilinçli olarak hayata dahil edilmeli. Bunları meditasyonla destekleyebilen var ya çiçek çiçek! Özellikle kök çakraya odaklanan konularda meditasyon yapmak faydalı olacaktır.

Göksel etki altında kendi kendimizi kandırmak, kendimize hayal pazarlamak, abartılı bir iyimserlik takınmak; bunlar olmadığında da her şeyi fırlatıp atıp depresif takılmak, mağduru oynamak, sürekli bir ikilem içerisinde sıkışıp kalmak söz konusu olacaktır. Zihni rahatlatmak için bilhassa kırmızı tonlarında kalem kullanarak mandala boyamak ya da bir şeyler yazmak yaratıcılığı teşvik edeceğinden iyi gelecektir. İkilemde kalınan hisler yüzünden, melek ve şeytan arasında kalmalar yüzünden kazıklanabilirsiniz, dolandırılabilirsiniz. Özellikle çakranızı açayım, ailenizi dizeyim, rüyalarınızı yorayım, okunmuş kristallerim var diyen tiplerden uzak durun – bilmediğiniz, tanımadığınız, referansla yönlendirilmediğiniz kişilerden hizmet almayın.

Tecrübesizlikten, keşif merakından gelebilecek zararları, önümüze engeller çıkarabilen duvarlara bodoslama toslamayı mümkün kılabilecek bu tutulmanın bilhassa özgüvenimizi aniden yerle bir edebilecek deneyimleri önümüze çıkarması hayli olası göründüğünden hayatın her alanında aşırılıkların törpülenip eksiklerin tamamlanmaya çalışıldığı bir felsefeyle ilerlemek faydalı olacaktır. Yine gökyüzünde bir 19 vurgusu olduğu için Yaşam Çiçeği kullanmak, bunu görebileceğiniz yerlere asmak iyi gelecektir.

Tutulmanın en önemli vurgusu yukarıda da belirttiğim üzere şifa vurgusu. Bunu bilinçli uygulamalarla da hayatınıza çekebilirsiniz, can yakacak deneyimlerin gelmesini bekleyerek de. Seçim sizin.

Memlekette tutulma hepimizin canını yakabilecek acı olayları gündeme taşıyacak. Özellikle kadına şiddet konusunu yeniden hortlatabilecek bu göksel etki altında “artık yeter” diyebileceğimiz sitemlerle sesimiz yükselebilir. Ülkede siyasi anlamda daha sosyalist bir görüşün kendini göstermeye başlayacağını bu tutulma ile beraber söylememiz hayli mümkün. Bununla birlikte mecliste ve sivil toplum örgütlerinde kadınların hayli destek göreceği bir yapı enerji söz konusu. Halkın kendini hayli nostaljik hissedeceği bu tutulma ile beraber eskiye geri dönme arzusu artacağından mevcutta yürürlükte olmayan bazı mevzuat, kural, kanun gibi taleplerin özellikle akademik camialar ve hukuki mecralar aracılığı ile yeniden gündeme getirilmesi söz konusu olacağa benziyor. Bununla birlikte 28 Ekim 2023 civarı gündeme gelen kişilerin üst yönetimleri zorlayacağını söyleyebilir, bu bağlamda vergilendirme konularında yeniden bir düzenlemeye gidilmesini, masrafların gözden geçirilmesini ve kamu tasarrufunu konuşabiliriz. Bu tutulma ile birlikte ülkedeki sanatçıların, sportmenlerin, çocukların kendini siyasi mecralarda daha çok göstereceğini, izlediğimiz dizi film senaryolarının değişmeye başlayacağını hatta daha çok o bunun dedesi bu onun babası tadında senaryolardan ziyade gündelik hayatlarımızı 7 Numara misali yansıtmayı başarabilen, yerli senaryo yayınlara ilgi artacaktır. Yine bu tutulma ile beraber nicedir kendimizi yaralı hissettiğimiz Eurovision vb uluslararası yarışmalarda yeniden kendimizi göstermek isteyeceğimizi söyleyebiliriz. Sanatsal ve sportif faaliyetlerimizin, çocuklara ve gençlere yapılan yatırımların hız kazanacağını görebiliriz. Bugün 10 yaş civarında olan gençliğimiz inanın çok şanslılar.

Malta’da ise bu tutulma ülkenin uluslararası platformlarda gündem olmasını söz konusu edecek gibi görünüyor. Özellikle doğal afet, deniz kazası ya da mülteci ölümleri gibi bazı acı olayları gün yüzüne çıkarabilir. Bilhassa doğal afet farkındalığı, tedbirleri, yönetmeliği konusunda yöneticilerin kolları sıvaması gerekiyor. Sınırlar ve kıta sahanlığı konusunda ucuz atlatılacak kaza bela söz konusu olabilir. Özellikle ilköğretim ve lise müfredatlarında yeni neslin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak köklü değişiklikler yapma ihtiyacı doğabilir. Halk ve çevre sağlığı konusunda yenilikler görebiliriz.

Bu tutulmanın başrol oyuncuları elbette ki Koç burçları. Hayatlarında ciddi önemli değişiklikler yaşamaya hazırlanan Koç burçlarına olası ufak tefek kazalar için el altında bir ilkyardım çantası bulundurmasını tavsiye ediyorum. Boğa burçları tutulmayı özellikle mental sağlıkları üstünden deneyimleyecekleri için depresyona yatkınlık hissedebilirler, bunun için bilinçli farkındalık çalışmaları yapmaları iyi olacaktır. İkizler burçları sosyal çevresinden tatmin olmadığı için arkadaşlarıyla arasını açabilir ve onlarla bir daha görüşmeme kararı alabilir. Yengeç burçları kariyer anlamında tatsız gibi görünen ancak kendisinin hayrına olacak meseleler ile yüzleşebilir. Aslan burçları tutulmadan genel anlamda destek alıyor, buradaki şansını özellikle yeni yerler görerek ya da şimdiye dek hiç şans vermediği konularda araştırma yaparak değerlendirmeli. Başak burçları tutulma konusunda köklü değişim ve dönüşüm enerjisini içinde barındıran bir yapı ile karşı karşıya, özellikle eşleri ile konuşmaları gereken meseleler var. Terazi burçları gündelik hayatlarını değiştirmelerinin kaçınılmaz olacağı bir takım anlaşmalara imza atmaya hazır olsun. Akrep burçları ise migren, baş ağrısı, halısahada gaza gelip attığı kafa golü yüzünden kendini keyifsiz hissedebilir. Sağlık konusuna özen göstermesi gerekiyor. Yay burçları yine tutulmadan keyif alan familyadan, sevgilileri ile ayrı eve çıkmayı düşünebilirler ya da aile nüfusları kalabalıklaşabilir. Oğlak burçları ev taşıyorlar ama çok uzak bir yere gidecek gibi de görünmüyorlar, yine aynı mahallede olabilirler. Kova burçları bütçe planlaması için daha uygun fiyatlı yeni market arayışlarına girip daha önce uğramadığı semtlere ziyarette bulunabilir. Balık burçları ise mide ve bağırsak sağlığı konusunda özellikle dikkat etmesi gereken bir döneme giriyor. Bağışıklıklarının yüksek tuttuklarından emin olsunlar.

Sevgiler,

Mahallenin Müneccimi

Uzun yıllar kitap çevirisi yapan Buse BARIŞ KATI yıldızların söylediklerini artık sizlere tercüme ediyor. Instagram’da Mahallenin Müneccimi olarak tanıdığımız Buse, ezoterik ve spiritüel ilimler sevdalısı olup doğum haritası danışmanlığı vermekte ve Malta’da ikamet etmektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz