29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

400’den Fazla Hayat Boyu Öğrenme Kursu Başvuruları Devam Ediyor!

Ulusal eğitim stratejisi konusunda istişareler devam ediyor – 400’den fazla hayat boyu öğrenme kursu için başvurular 10 Ağustos’a kadar sürecek.

Eğitim Bakanı Clifton Grima, 2023-24 akademik yılı kurslarının açılışında yaptığı konuşmada, önümüzdeki akademik yıl boyunca düzenlenecek 400’den fazla hayat boyu öğrenme kursunun başlatılacağını ve Malta’nın eğitim stratejisi hakkında “kapsamlı bir istişare”nin devam ettiğini belirtti.

Grima, “Şu anda üzerinde çalışılan en önemli konulardan biri, 2024-2030 Ulusal Eğitim Stratejisi ile ilgili kapsamlı bir istişaredir. Bu strateji, hızla değişen bir dünyada yeteneklerini geliştirmek isteyen her yaşta öğrenciyi kapsayarak, yeni becerilere ihtiyaç duyan yetişkin öğrencileri de içerir. Strateji, yerel eğitimin her sektörünü kapsayan bütüncül bir yaklaşımla yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etmeyi hedeflemektedir” dedi.

Hayat boyu öğrenme sektöründe üç temel hedef olduğunu belirten Grima, şunları söyledi:

– Becerilerini ve niteliklerini geliştirmesi gereken kişilere fırsatlar yaratmak,

– Öğretim yöntemlerini ve öğrenme imkanlarını çeşitlendirmek,

– Kaliteyi artırmak.

77 farklı konuda 400’ün üzerinde kurs için başvuruların 10 Ağustos tarihine kadar devam ettiği ifade edildi. Başvurular 15 yaş ve üzeri herkes için açık durumda.

Hayat Boyu Öğrenme ve İstihdam Müdürlüğü, daha fazla bilgi için vatandaşları çeşitli iletişim kanallarını kullanmaya davet ediyor. Ücretsiz telefon hattı olan 153’ü arayabilir, sorularınızı veya taleplerinizi [email protected] adresine e-posta olarak iletebilirsiniz. Ayrıca, yerel meclislerinizi ziyaret ederek de bilgi alabilir veya sorularınızı iletebilirsiniz. Hızlı ve kolay erişim için servizz.gov.mt adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hayat boyu öğrenme ve istihdamla ilgili daha fazla bilgi için bu iletişim kanallarından birini tercih edebilirsiniz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz