29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

28 Kasım’da gerçekleşen elektrik kesintisinin sebebi: Sicilya’da meydana gelen hava olayları

29 Kasım 2020 / Malta

Malta ve Gozo’nun büyük bir kısmında dün elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintileri Birkirkara, Iklin, Naxxar, San Ġwann, Sliema, Żebbuġ ve Gozo’nun bazı kısımlarından 19:30 civarında bildirilmeye başlandı. Birçok bölgeye saat 20:00 sularında elektrik yeniden ulaşmaya başlamasına rağmen,  kimi yerlerde elektrik kesintisi bir süre daha devam etti.

Enemalta, saat 21:50 sularında yaptığı açıklamada kesintinin Sicilya taraflarında meydana gelen hava olaylarının ara bağlantıya hasar vermesinden kaynaklandığını belirtti. Şirket, teknisyenlerin kesintinin ardından elektrik üretimini artırdığını, sekiz dakika içinde elektriğin bir kez daha ağa dağıtıldığını ve tüm tüketicilerin elektriği deneyimlemesinin toplam 40 dakika sürdüğünü söyledi.

Ülkedeki yerel elektrik dağıtım ağının, herhangi bir kaza sonucunda Delimara’daki elektrik üretim tesisinin zarar görmemesi için elektrik kaynağını kapatan otomatik bir sistemi olduğu açıklandı.

Kaynak: Times of Malta

 

Son Haberler

1 Yorum

  1. […] 28 Kasım günü ulusal çapta gerçekleşen elektrik kesintisinin sebebinin Sicilya’da meydana gelen hava olayları sebebiyle ara kabloların zarar görmesi olduğu anlaşıldı. Ülkenin büyük bir kısmını etkileyen elektrik kesintisinden yaklaşık 40 dakika sonra yeniden elektrik iletilmeye başlandı. […]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz