29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Bu hafta neler oldu?

29 Kasım 2020 / Malta

Başbakan Robert Abela kabinesinde büyük değişiklikler yaptı. Eğitim Bakını Owen Bonnici, Araştırma ve İnovasyon Bakanı olarak atandı. Eğitim Bakanlığına ise Justyne Caruana getirildi. Geçen ay yemin ederek parlamentoya giren Clyde Caruana ve Miriam Dalli, Bakanlar Kurulu’nda yer aldı. Clyde Caruana Maliye Bakanlığına atandı. Miriam Dalli ise Enerji ve İşletme Bakanı olarak kabine yer aldı.

Akdeniz’de yeniden gerginlik yaşandı. Libya’da AB’nin Irini operasyonunda görevli Alman askerleri Türk kargo gemisini kontrol etmek için durdurdu ve Türk yetkililerden haber beklemeden gemiye çıktı. Bu olayın ardından Türkiye; AB, Almanya ve İtalya’ya  nota verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Malta Silahlı Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Jeffrey Curmi’nin davetlisi olarak 17-19 Kasım 2020 tarihlerinde Malta’ya resmi ziyarette bulundu.

Futbolun en önemli isimlerinden biri olan Diego Maradona hayatını kaybetti. Tanrı’nın Eli lakaplı ünlü futbolcu 60 yaşında kalp krizinden dolayı vefat etti.

Malta’da barlar ve kulüplerin aralık ayı sonuna kadar kapalı kalmasına karar verildi. Daha önce artan koronavirüs vakalarından dolayı barlar ve kulüplerin aralık ayı başına kadar kapalı kalması kararı alınmıştı ancak bu karar hafta içinde aralık ayını kapsayacak şekilde genişletildi.

Türkiye’de vaka sayıları yeniden tüm pozitif vaka sonuçlarını içerecek şekilde ilan edilmeye başlandı. Temmuz ayından beri Türkiye’de günlük verilen vaka sayıları sadece semptom gösteren pozitif vaka sayısını içermekteydi.

Malta’da yapılması planlanan 42 yasal değişiklik ile sosyal yaşam düzenine birçok yenilik getirilmesi amaçlanıyor. İstenen değişikliklerden biri de, ebeveynler isterse çocuklarının cinsiyetlerini doğum belgesine yazmayabilecekler.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, üyelerine Suudi Arabistan’ın et ve yumurta gibi temel ürünlere aylar süren gayriresmi boykotunun bu aybaşından itibaren resmiyet kazandığını duyurdu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz