14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

25 Mart Pazartesi, Günlük Burç Yorumları

25 Mart Pazartesi gününden merhabalar! Bugün Ay tutuluyor, pek çoğumuza sonlanmalar ve başlangıçlar vaat ediyor. 6 aylık gündemimizde neler olabilir? Gelin hep beraber inceleyelim. Yerine daha iyisinin gelmesi için ilkinin can acısıyla da olsa kaybedilmesi enerjisi taşıyan bu tutulmanın herkese şifa getirmesini temenni ederim.

Öncelikle bu tutulma Mart 2006, Mart 1988, Şubat 1970, Şubat 1952, Ocak 1934 ve Ocak 1916 tarihlerinde yaşanan olaylarla benzerlikleri içinde barındıracaktır. Bu bağlamda incelediğimizde Türkiye’nin Güney Doğu bölgesi ve buradaki komşularımızla alakalı gelişmelerin artabileceğini; ülkemiz için önemli lojistik altyapı inşaatlarının hız kazanacağını; yönetimde istifalar görebileceğimizi; dahil olduğumuz/olacağımız NATO ve benzeri uluslararası birliklere yönelik gündemlerin artabileceğini; Atatürk’ün barış anlayışının ve Çanakkale zaferimizin ne kadar kıymetli olduğunun bir kere daha vurgulanabileceğini genel anlamda söyleyebiliriz.

Bu tutulma ile sanatçıları, sanatsal becerilerimizi, öyküler yazma kudretimizi, kötü gün dostlarımızı üstlerine spot ışık tutulmuşçasına parlak bir şekilde fark edeceğiz. Maddi kazancın hayli olası olduğu, arabulucuların prim yaptığı bu tutulma etkisinde geçmişte yaptığımız güzel işlerin sadaka ve korumasını üstümüzde hissedebileceğiz. Bağırsak sağlığının hassaslaşabileceği tutulma dönemi boyunca dengeli beslenmek, detoks yapmak iyi olacaktır. Bununla birlikte ayak sağlığı konusu da önemli olacak, kırılma ve burkulma enerjisine açık bir döneme gireceğiz.

Gemi kaptanlarının, denizcilikle uğraşan miço, tayfa gibi kişilerin, dalgıçların, yüzme sporlarıyla uğraşanların, deniz ticaretine ilişkin konuların gündemimizde olacağı bu tutulma ile turistik cruise seferlerinde de artış yaşanmasını bekleyebiliriz. Tüm algımızı ve bilgimizi değiştirecek, denizden gelen yeni bir buluş/keşif söz konusu olabilir. Bununla beraber bir deniz kazası, batma, alabora tehlikesi ve buna bağlı olarak denizcilik hukukunda ve güvenliğinde değişikliğe gidilebilir. Gürcistan, Kafkasya bölgesinden haberdar olabilir; Kızıldeniz’deki Husi saldırılarının tüm dünyanın dikkatini çekebilecek büyüklükte bir zarara sebep olmasını bekleyebiliriz. Bu bağlamda ülkelerin gemi donanmalarına yaptıkları yatırımlar, bunların gövde gösterisi artabilir. Sadece “su” gemisi değil aynı zamanda uzay “gemileri” de bu sınıfa dahildir. Özellikle kıta sahanlıklarında köklü değişikler, su kaynakları vasıtasıyla çizilmiş ülke sınırlarında kalıcı değişimler görülebilir ya da su kaynakları uğuruna insanların birbirine düşman olduklarını duyabiliriz.

Göz güzelliğini öne çıkaracak ekiler söz konusu olduğundan göz makyaj trendlerinde değişiklikler gündem olabilir. Kaş, kirpik, kalıcı makyaj yaptırasınız gelebilir. Kaş yapayım derken göz çıkarmanın deyim değil hakikat olduğu haberler duyabiliriz. Sanatçıların hayatları hakkında bilinmedik konular magazin dünyasının gündemine oturabilir.

Tutulma etkisiyle bilhassa siyasi, dini ve akademik platformlarda emeklilik, istifa ya da vefat vasıtasıyla yer değişiklikleri söz konusu olabilir, ancak bu yer değişikliği yapıcı olacak gibi görünüyor. Bu bağlamda özellikle Vatikan ya da Church of England başta olmak üzere öncelikle Hristiyan dünyası, ardından diğer semavi dinlerin kurumları etki altında olacaktır.

Memlekette arabulucu rolümüzün maddi açıdan ekmeğini yiyebiliriz, imzalayacağımız ikili anlaşmalar sayesinde ülkeye para girişi olabilir. Bununla birlikte dış basında Türk halkının mevcut ekonomik durum yüzünden keyif aldığı şeylerden vazgeçtiklerini, buna rağmen sırtımızın yere gelmeyişini okuyabiliriz. Özellikle sanatsal ve sportif başarılar ile gururumuz yükselebilir. Yüreğimizi dağlayacak şehit haberleri alabiliriz. Ülkece ruhsal ve spiritüel anlamda kendimizi daha yüksek bir frekansa ilerliyormuş gibi hissedebiliriz. Aile içi şiddet vakalarında kadının erkeğe uyguladığı şiddeti daha çok görmeye başlayabiliriz. Siyasi anlamda köklü değişiklikler, yeni simalar görmeye başlayacağımız tutulmanın yerel seçim öncesine denk gelmesi hayli manidar olmuş. Yöneticilerin beklenmedik risklerle karşılaşmaları yüzünden stratejilerde değişiklik yapmaktan kaçınamayacakları bir gökyüzü altındayız. Ancak yaşanan değişikliklerin ferahlık getirebileceğini göksel etki altında söyleyebiliriz.

Malta’da ise yaşanan Ay tutulmasından ötürü yükselen denizden gelebilecek kazalara açık bir döneme gireceğiz. Eğlence sektörünü canlandırmak ve yaza hazırlamak için lojistik altyapının ve dil okullarının iyileştirilmesi de dahil hayli hummalı bir çalışma ve emek söz konusu. Tarım sektörünün verimliliğini arttırmak ve hayvancılığı daha aktif bir faaliyete çevirmek için de kollar sıvanmış besbelli. Çocuk ve bebek sağlığı/güvenliği konusunda gündem olması olası görünen Malta’da nüfusa oranla en fazla göç alan AB üyesi olduğu haberini duyabiliriz. Bununla birlikte cruise gemi rotalarına Valletta’nın eklenmesi konusunda çalışmalar yapılabilir. Özellikle temiz hava, bol gıda, deniz, kum, güneş desteği ile sağlık turizmine de el atmaya niyetlenebilirler.

Başta Terazi olmak üzere İkizler, Kova, Koç, Yay ve Aslan burçlarının da erken döneminde doğanlar ya da bu derecelerde başka kişisel gezegeni olanlar hayatlarının hızlanacağı bir döneme giriş yapmak üzereler. İkinci sırada Balık, Başak, Boğa ve Akrep burçları bu hareketli enerjiden dolaylı olarak nasiplerini alacaklar. Yengeç ve Oğlak burçları hareket kabiliyetlerini, enerjilerini, uğraşma ve gayret gösterme yeteneklerini sınayacak gündemlere tabii tutulacaklar.

Koç ve Terazi burçları tutulma etkisini kurdukları ikili ilişkilerin niteliği ve niceliği üstünden; Boğa ve Akrep burçları gündelik hayat koşturmasında fiziksel ve mental sağlığını dengede tutma becerisi üstünden alacaklar. İkizler ve Yay burçları aşk, üretkenlik ve gurur güdümüyle aldıkları karar, kurdukları hayal ve uyguladıkları stratejiler üstünden sınanırlarken Yengeç ve Oğlak burçları evdeki ihtiyaçlar ile kariyerinin ondan beklediklerinin verdiği sorumluluk arasında kendilerini hayli ezilmiş hissedebilirler. Aslan ve Kova burçları kültürlenmeye, bilgilenmeye, yeni şeyler keşfetmeye yönelik arzularını tatmin edecek öğretmen arayışına girebilir; kardeşleri ile alakalı gündemler yaşayabilirler. Başak ve Balık burçları ise gelir/gider, alma/verme, alacak/borç, mide/bağırsak, sabitlik/değişmek gibi temel konular üstünden yeni deneyimler kazanacaklar.

Sevgiler,

Mahallenin Müneccimi Buse

 

Uzun yıllar kitap çevirisi yapan Buse BARIŞ KATI yıldızların söylediklerini artık sizlere tercüme ediyor. Instagram’da Mahallenin Müneccimi olarak tanıdığımız Buse, ezoterik ve spiritüel ilimler sevdalısı olup doğum haritası danışmanlığı vermekte ve Malta’da ikamet etmektedir.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz