23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

21 kg Esrarla Havaalanında Yakalanan Adam Suçlamaları Reddetti

65 yaşındaki İspanyol bir emekli, Pazar günü iki bavul dolusu esrarla Malta’ya varışında uyuşturucu ticareti suçlamalarını reddetti.

Polis Müfettişleri Mark Anthony Mercieca ve John Leigh Howard, 63 yaşındaki İspanyol vatandaşı Francisco Javier Martin Diaz’ı Pazartesi günü yargıç Kevan Azzopardi önüne çıkardı.

Müfettiş Mercieca, 14 Ocak’ta saat 12:15 civarında, Havalimanı Gümrük memurlarının Lizbon’dan gelen bir uçuşla gelen yolcular üzerinde yaptığı kontrollerin sonucunda Diaz’ın iki bavul dolusu esrar bulduktan sonra polis yardımı talep ettiğini mahkemeye aktardı.

Adam, gümrük memurları tarafından durdurulmuş ve Diaz’ın bagajında uyuşturucu olduğuna inanılan 21 kilo esrar bulunduğu tespit edildikten sonra uyuşturucu ekibi tarafından gözaltına alındı ve onu sorgulamak üzere polis karakoluna götürdü.

Müfettiş, keşifle ilgili olarak ayrı bir yargı soruşturmasının devam ettiğini ekledi.

Diaz, hem sorgusu hem de duruşması sırasında İspanyolca dil tercümanı tarafından yardım gördü ve suçlamaların yazılmasının ardından suçsuz olduğuna dair bir dilekçe verildiği bilgisini paylaştı.

Kefalet talep edilmedi. Diaz, tutuklu olarak alıkonuldu.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz