15.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da kağıt devrimi

Geçtiğimiz günlerde Malta’nın Nefes Almasına Yardım Et (Help Malta Breath) isimli kampanyanın haberi ada medyasında kendine ancak siyaset haberlerinin gölgesinde bir yer bulabildi. Haber özetle, Malta’nın güneyindeki Inwadar Ulusal Park’ını ağaçlandırmak için bir araya gelen mimar ve mühendislerden oluşan yöre sakinlerinin 40 bin ağaçlık projesi hakkındaydı. Konu ağaç olunca böylesi haberlerin siyasetin gölgesinde kalması elbette şaşırtıcı değil. İnsanoğlu soluklanacak bir ağaç gölgesi bulamadığında paranın ve siyasetin yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacaktır.

Gelelim konumuza! Malta’nın Nefes Almasına Yardım Et kampanyası haberini, bir başka haber,  adeta Malta’daki göçmenlerin nefes almasına yardım et şeklinde bir müjdeli haber takip etti! Üstelik, kimse hafife almasın, ağaç dikmek kadar değerli, kağıt israfını engelleyecek bir proje ile!

Identity Malta üçüncü ülke vatandaşlarının (Third Country Nations) oturum başvurularını online olarak yapabilecekleri yeni bir portalı kullanıma sunduklarını duyurdu.

Bu duyurunun adayı ağaçlandırmak ile mukayese götüren tarafı ne idi peki? Bu çileyi ancak çekenler bilir. Her yıl oturum iznini yeniletmek için Identity Malta’nın kapısını aşındıran Türklerin de dahil olduğu üçüncü ülke vatandaşları sayfalarca fotokopiyi yanlarında götürür, üstelik her başvuru dosyası için bu dökümanları birer kopyası olmak zorundadır.

Pasaportunuzdaki boş sayfalarda dahil tüm sayfaların fotokopisi, sponsor kişinin banka hareketlerinin çıktısının ilgili tüm başvuruların dosyasına konmak üzere çoğaltılması, Malta’da size dair ne varsa, evlilik cüzdanı, kira kontratı, maaş bordroları (payslip) her birinden her bir başvur dosyası için birer adet  çoğaltılıp dosyalara eklenmesi.. İnanılmaz bir kağıt ziyanlığıdır yani…

İşte bu sebeple bu kağıt israfına engel olacak projeyi, biraz da nazire yaparak Malta’daki göçmenlerin nefes almasına yardım et olarak okurlarımıza duyurmak istedim.

Post covid yani Covid sonrası dönemde bu işlemlerin biraz iyileştirilmeye başladığını itiraf etmeliyim. Aile üyelerinin oturum izni başvurularını, gerekli dökümanların dijital kopyalarıyla birlikte [email protected] adresine yolluyor; sonra size verilen randevudaki gün ve saatte asıllarını teslim etmek üzere İdentity Malta’nın yolunu tutuyordunuz. Bu bile büyük bir rahatlıktı. (Identity Malta’dan bir evrak için geri dönenler ne demek istediğimi anlayacaklardır.)

Identity Malta’nın duyurduğu https://noneu.identitymalta.com portalı üzerinden AB üyesi olmayan ülke vatandaşları oturum işlemleri başvuru formlarını doldurup gönderebilir, hatta ödemeyi dahi bu platform üzerinden yapabilirler. Başvuru takibinin de aynı portal üzerinden yapılacağı portal, başvuru onayıyla birlikte biometrik verilerin toplanması için (imza ve foto işlemi) sizi Identity Malta randevunuz konusunda bilgilendirecek.

Bu dev hizmetten ötürü, Malta’daki göçmenlerin nefes almasına yardım ettikleri için Identity Malta’yı kutluyorum.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz