İçeriğe geç
28 Ekim 2026, Çarşamba18° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,42 düşüş %0,14Dolar/TL 49,83 yükseliş %0,08Euro/Dolar 1,11Gram altın 6.461,68 TL düşüş %0,58

Zelensky: Savaşı ancak diplomasi kesin şekilde durdurabilir

Zelensky: Savaşı ancak diplomasi kesin şekilde durdurabilir
Savaş alanında Rusya'ya karşı galip gelebileceğini öne süren Zelensky, ancak savaşın yalnızca "müzakere masasında" kesin şekilde durabileceğini ifade etti

22 Mayıs 2022

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Ukrayna’daki savaşın ancak “diplomasi” ile çözülebileceğini söyledi.

Ulusal televizyonda yaptığı konuşmada, savaş alanında Rusya’ya karşı galip gelebileceğini öne süren Zelensky, ancak savaşın yalnızca “müzakere masasında” kesin şekilde durabileceğini ifade etti.

Konuşmasında, savaşın “kanlı olacak, çatışmalar olacak, ancak diplomasi yoluyla kesin olarak sona ereceğini” söyleyen Zelensky, ancak her iki taraf da hiçbir şeyden vazgeçmek istemediği için bunun kolay olmayacağını belirtti.

Kiev’in baş müzakerecisi Mykhaylo Podolyak, geçen Salı günü görüşmelerin askıya alındığını duyurmuştu.

BBC

Reşit Şahin

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.