19.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Yurtdışındaki Maltalılar aşı sertifikasına gerek olmadan PCR negatif testiyle ülkeye geri dönebilir

11 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Geçen Cuma günü açıklanan COVID-19 düzenlemelerinde yapılan yeni değişikliklere göre, yurtdışında bulunan ve 14 Temmuz’dan sonra Malta’ya dönüş uçuşu rezervasyonu yapan aşısız Malta vatandaşları karantinaya gerek kalmadan ülkeye giriş yapabilecekler.

Yurtdışında bulunan ve 14 Temmuz’dan sonra Malta’ya dönüş uçuşu rezervasyonu yapan ve aşı sertifikasına sahip olmayan Malta vatandaşları, PCR testi negatif olarak ve karantinaya gerek kalmadan geri dönebilirler.

Tedbir, geçerli bir oturma iznine sahip kişiler için de geçerli.

Geçen Cuma, Sağlık Bakanı Chris Fearne adaya gelen herkesin Malta, Birleşik Krallık veya Avrupa Birliği’nden tanınmış bir aşı sertifikası ibraz etmesi gerektiğini duyurdu.

İngilizce dil okullarının da 14 Temmuz’dan itibaren kapatılması kararlaştırılmıştı.

Karar, geçen hafta yeni COVID-19 vakalarında keskin bir artışın kaydedilmesinin ardından geldi.

MaltaToday ile konuşan aşısız yolcular, düzenlemelerdeki yeni değişikliklerin, varışta karantinaya alınmamak için uçuş rezervasyonu yaptırdıktan sonra geldiğini söyledi.

Başbakan Robert Abela da Pazar sabahı yaptığı konuşmada yönetmelikteki değişiklikleri ima etti ve aşısız seyahat yasağının yasaktan önce yurt dışına seyahat eden Malta vatandaşları için geçerli olmayacağını belirtti.

Düzenleme ile ilgili yasal bir bildirimin hazırlandığını ve Pazartesi günü yayınlanacağını söyledi.

Kaynak Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz