17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Yurtdışına seyahat eden kişiler için bazı J&J geçiş kartlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor

26 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Johnson & Johnson aşısı olan ve Lüksemburg, İsviçre ve Fransa’ya seyahat eden kişilerden dijital COVID sertifikalarının yeniden düzenlenmesi için sağlık yetkilileriyle iletişime geçmeleri istendi.

Times of Malta kısa süre önce burada tek doz aşı alanların pasaportlarını diğer AB ülkelerinde kullanmakta sorun yaşadıklarını bildirmişti.

QR kodunun taranması yoluyla COVID sertifikalarını doğrulamak için kullanılan Fransa, Belçika ve Lüksemburg’daki resmi uygulamalar, sertifikaları geçersiz olarak okuyordu. Bu durum İsviçre’de de oluyordu.

Sağlık Bakanlığı’nın teknik ekibi konuyu araştırdı ve bir sözcü şimdi J&J aşısını olanlara iki üye ülke ve İsviçre hariç tüm AB ülkelerinin Malta’da verilen sertifikayı tanıdığına dair güvence verdi.

Fransa, Lüksemburg ve İsviçre doğrulayıcı başvurularının aşıya atanan kod adını okumada sorun yaşadığını söyledi.

Bu konuyla ilgili bir çözüm bulundu. Johnson and Johnson’ı olup aşı sertifikasına sahip olan ve bu ülkelere seyahat edecek kişiler, sertifikalarının yeniden düzenlenmesi için 145 ‘i arayabilir veya [email protected] ile iletişime geçebilirler” dedi.

Bununla birlikte, dün bir kısım J&J aşı sertifikası sahibi, Belçika, Letonya ve Avusturya hükümet başvuruları tarafından tarandığında aşı belgeleri reddedildi.

“Neyi çözdüler?” tatildeyken Fransa’daki mekanlara erişimi engellendiğinde sorunun farkına varan Steve Abela’ya sordu.

Çek vatandaşı Petr Liska, Cumartesi öğleden sonra sertifikasını yeniden bastıktan sonra, şimdi Avusturya, Belçika, Slovak, Çek ve Alman hükümet başvuruları tarafından kabul edildiğini söyledi.

Sertifika yeniden basıldığında sorun bazı ülkeler için çözülmüş gibi görünüyor, ancak hepsi değil” dedi.

Diğer AB üye ülkeleri de benzer sorunlar yaşadı ve bunların hepsi çözüldü” dedi.

Kaynak Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz