11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Edirne ofisi açıldı!

29 Eylül 2022

Yurtdışı Türkler ve Aile Toplulukları Başkanlığı, Edirne’de tahsis edilen tarihi bir konakta Edirne Koordinasyon ofisi açtı. YTB Başkanı Abdullah Eren Edirne’de kalıcı olmalarının önemine dikkat çekerek insan odaklı yaklaşım içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Aile Toplulukları Başkanlığı Edirne ofisinin açılışı yapıldı. Tarihi bir konağın tahsis edildiği ofis açılışına Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök de katıldı.

YTB’nin her nerede bir vatandaş varsa orada bulunmak gibi bir misyonu olduğuna dikkat çeken Yurtdışı Türkler ve Aile Toplulukları Başkanı Abdullah Eren Edirne ofisi açılışta yaptığı konuşmada “Yurtdışındaki vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz, insan odaklı bir yaklaşım içerisinde onların yanında olduğumuzu belirtmeye çalışıyoruz” dedi.

YTB ofisinin Edirne’de açılmasının önemine vurgu yapan Eren, “Birincisi yurtdışından gelen bir vatandaşımızın ilk geldiğinde onlara ilk ‘hoş geldiniz’ diyen şehir Edirne. Giderken de onlara ‘hoşçakalın’ diyen şehir de Edirneifadelerini kullandı.

DHA

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz