17.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Yurt dışında yaşayan Türklere 4 haftada pasaport sözü

13 Mart 2021 / Malta

Yurt dışında yaşayan Türklerin pasaportsuz kalması ile konsolosluklarda oluşan uzun kuyruk sorununa çözüm için adımlar atılıyor. Cumartesi çalışma kararının ardından ek personel ve bitimden 4 hafta önceye pasaport sözü verildi.

Yurt dışında ve özellikle Almanya’daki Türklerin, işlem yaptırabilmek için başkonsolosluklardan randevu alamaması ile ilgili sıkıntılarla ilgili Alman yetkililerle ilk resmi temas gerçekleşti.

Türklerin pasaportsuz kalması ve konsolosluklarda oluşan uzun kuyruklar konusunun çözümünde yeni bir adım atılmış oldu. Buna göre, en çok yığılmanın yaşandığı Frankfurt Başkonsolosluğu’na ek personel getirilecek ve pasaportu bitmeye yaklaşan herkese, bitimden 4 hafta öncesinde “kesinlikle” pasaport verilecek.

Noter ve diğer işlemler konusunda ne yapılacağı ise henüz belirsiz.

Başkonsolos bizzat görüştü

Yüzbinlerce Türk, pasaportunun süresi geçtiği ve Alman makamlarında sorun yaşadığı için, konu Yabancılar Dairesi ile görüşüldü.

Frankfurt Yabancılar Dairesi Müdürü Norbert Euler ile bir araya gelen Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, “Artık süresi dolmadan yeni pasaport verebileceğiz” dedi.

Oysa, Yabancılar Dairesi, daha önce pasaport süresi geçenlere müsamaha gösterileceğini açıklamıştı.

Tunçer’in bu sözü, Alman tarafın yaklaşımının karşıtı olarak dikkat çekti.

Yabancılar Dairesi’nden alınan bilgilere göre Başkonsolos Tunçer, tüm pasaportların geçerlilik süresi dolmadan 4 hafta önce yenileceği ve kimsenin geçersiz pasaportla kalmayacağı garantisini verdi.

Bunun için personel desteği yapılacağı bilgisini alan Yabancılar Dairesi, ayrıca başkonsolosluklara, “Pasaport alanların oturum izni için başvuru koşullarını” gösteren bir duyuru asılacağını açıkladı.

Kaynak: Ajans GPH

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz