15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Yurt dışında eğitim aldığınız ülkede kalabilirsiniz!

19 Ekim 2022

Yurt dışında eğitim sonrası çalışma izni veren Post Study Work (PSW) ile öğrenciler, çalışma izni başvurusunda bulunarak mezun olduktan sonra iş bulana kadar eğitim aldıkları ülkede kalma hakkı elde edebiliyor.

Yurt dışı eğitim almak için seçeceğiniz Amerika, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda’da mezun olduktan sonra kalma ve tam zamanlı iş bulma imkanı veriliyor. Eğitim sonrası çalışma vizesi veren ülkeler ve şartları:

Dünyanın en popüler öğrenci destinasyonu Amerika, özellikle bilim, mühendislik ve işletme alanında uluslararası öğrenciler için mükemmel eğitim sonrası çalışma fırsatları veriliyor.

Amerika’da çalışmak isteyen öğrenciler, Optional Practical Trainin (OPT) çalışma vizesi alabilir ve çalışabilir. Bunun için F-1 öğrenci vizesi sahibi olmak şartı gerekiyor.

İngiltere’de eğitim almak için Tier 4 öğrenci vizesi gerekiyor. İngiltere’de hükümet Graduate Route isimli mezunlara yönelik programda lisans ve yüksek lisans derecelerinde 2 yıl, doktora derecelerinde ise 3 yıla kadar İngiltere çalışma vizesi imkanı ve aynı zamanda çalışma vizesi süresi dolmak üzereyken kalış sürenizi Nitelikli İşçi Vizesine başvurarak 5 yıla kadar uzatıyor.

Kanada, DLI olarak bilinen belirlenmiş öğrenim kurumlarından mezun uluslararası öğrenciler için 3 yıla kadar ülkede kalıp çalışma imkanı sunuyor. Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni, en az 8 aylık bir sertifika, diploma veya derece programını tamamladıktan sonra Kanada’da kalmanıza ve tam zamanlı çalışmanıza izin verir.

Kanada’da en az 1 yıllık iş tecrübesi ile daimi ikamet almaya hak kazanabilirsiniz.

Uluslararası öğrencilere mezuniyet sonrası çalışma vizesi veren ülkelerden. Avustralya’da lisans derecesinde 2 yıl, yüksek lisans derecesinde 3 yıl ve doktora programlarında ise 5 yıla kadar kalabilirsiniz. Ülkede özellikle aktüerya, ziraat, bilgisayar bilimi, makine mühendisliği ve biyomedikal mühendislik alanlarında eğitim alıyorsanız çalışma izni almak ve iş bulmak çok daha kolaydır.

Son olarak ise İrlanda, lisans derecesi sahibi uluslararası öğrenciler için 12 aya kadar süren bir eğitim sonrası çalışma izni sunmaktadır. Eğer yüksek lisans eğitimi alıyorsanız, ülkede 24 aya kadar kalabilirsiniz.

AB İlan

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz