15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Yurt dışı çıkış harcı almak için sıraya girmeye gerek yok

29 Haziran 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Türk vatandaşlarının yurt dışına çıkarken ödemeleri gereken yurt dışı çıkış harç pulu, artık havalimanlarındaki otomatlardan basitçe alınabiliyor. İşlemlerin basitleştirilmesine karşın, özellikle izin sezonlarında oluşabilecek kuyruklar ve pandemi nedeniyle kalabalık havalimanlarında daha az zaman geçirmek isteyenler için harcın online olarak ödenebilmesi de mümkün.

Yurt dışı çıkış harcı online olarak nasıl ödenir?

50 Lira olarak belirlenmiş harç bedeli 02.00 ila 23.45 saatleri arasında çeşitli bankalar vasıtası ile ödenebileceği gibi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnteraktif Vergi Dairesi vasıtası ile de ödenebiliyor. Buna göre, yurt dışına çıkarken sıraya girmek istemeyen veya havalimanlarında daha az temasta bulunmak isteyen vatandaşlar https://ivd.gib.gov.tr/ adresine girerek, Hızlı Ödeme menüsünde bulunan Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme listesinden ‘Yurt Dışına Çıkış Harcı Ödeme’ seçeneğini tıklayarak sıra beklemeden temassız olarak Yurt Dışı Çıkış Harcı ödeyebiliyor. Ödemenin ayrıca İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması ile İOS ve Android cihazlardan da yapılabilmesi mümkün.

Belgenin çıktısını almak gerekiyor mu?

Online olarak yurt dışına çıkış harcı ödeyen vatandaşların yaptıkları ödemeleri belgeleyecek çıktı almaları gerekmiyor. Yapılan ödemeler kendiliğinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sistemine aktarılır iken, pasaport kontrolü memurları harcın alınıp alınmadığını sistemden otomatik olarak da görebiliyor. Ayrıca İnteraktif Vergi Dairesi veya bankalar aracılığı ile yapılan ödemelerin sistemde görünüp görünmediğini İnteraktif Vergi Dairesi sitesinden kontrol edebilmek de mümkün. Bunun için ise https://ivd.gib.gov.tr/adresindeki Ödeme ve Borç İşlemleri menüsünden Yurt Dışına Çıkış Harcı Sorgulama seçeneğini tıklayarak bilgilerinizi girmeniz yeterli.

Kaynak Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz