20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Yunanistan’dan genç girişimcilere davet: Gelirinizin yalnızca yarısı için vergi ödeyin

18 Kasım 2020 / Malta

Yunanistan, ülkedeki beyin göçünü tersine çevirmek ve yurtdışından insanları ülkeye getirebilmek için yeni bir fırsat sunuyor.

Üç hafta içinde oylanacak ve 1 Ocak 2021’den itibaren yürürlükte olması beklenen fırsatta; Yunanistan’a gelmek isteyen kişiler ve ülkelerine dönmek isteyen Yunan vatandaşlarına, maaşlı çalışan veya serbest meslek erbabı olmasına bakılmaksızın gelirlerinin yarısının vergiden muaf olacağı sözünü veriyor.

Başbakan Kyriakos Mitsotakis’in baş ekonomi danışmanı Alex Patelis’in açıklamalarına göre, Ocak 2021’den itibaren ülkede oluşturulacak yeni işlerde iş türüne ve milliyete bakılmaksızın 7 yıl boyunca geçerli olacak vergi muafiyeti fırsatı sunuyor.

Patelis, “Brexit nedeniyle Yunanistan’da ofis açmak isteyen şirketleri, Yunanistan’a dönmek isteyen yurtdışındaki Yunanlıları, dijital göçmenleri veya teknoloji şirketlerini; Yunanistan’da ofis açmak isteyen herhangi birini veya herhangi bir şirketi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak : Bloomberg, CNBC

Son Haberler

1 Yorum

  1. […] Yunanistan  genç girişimcilere ve ülkesine dönmek isteyen Yunan vatandaşlarına yeni bir vergi fırsatı sunuyor. Yeni çıkacak olan vergi muafiyetine göre Ocak 2021’den itibaren Yunanistan’da herhangi bir iş kolunda iş bulup gelmek isteyen ya da kendi işini kurmak isteyen serbest meslek erbabı, millliyet fark etmeksizin herkes, 7 yıl boyunca sadece maaşlarının yarısı için vergi ödeyecek. […]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz