18.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Yunanistan, Altın Vize Programı sayesinde sadece beş ayda yaklaşık 1 milyar Euro kazandı

Göç ve İltica Bakanlığı’nın verilerine göre, bu yılın ilk beş ayında Yunanistan’ın ekonomisi, yatırım planlarıyla oturma izni için yapılan başvuruların artmasıyla büyük bir ivme kazandı.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla, Ocak-Mayıs döneminde toplam 3.900 ikamet amaçlı gayrimenkul satın alma talebi sunuldu. Bu rakam, geçen yıla göre önemli bir artışı temsil ediyor. Ayrıca, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 170’lik bir artışla 975 € değerindeki mülklerin satışları üç kat arttı.

Altın Vize Programına olan ilginin artması, ülke yetkililerini etkiledi. Şu anda onay bekleyen 5.444’ün üzerinde yatırımcı vizesi talebi bulunuyor. Geçen yıl Mayıs ayından bu yana Yunanistan’daki yetkililere 8.351 yatırımcı vizesi talebi sunuldu ve bunların yüzde 35’i onaylandı.

Bu yılın ilk beş ayında toplam 1.938 talep onaylandı, geçen yıla göre yüzde 149’luk bir artışı temsil ediyor. Ayrıca, Yunanistan’ın bu popüler programı hakkında bilgi veren Greek Travel Pages raporuna göre, sadece Mayıs ayında 412 izin verildi.

Yunanistan’daki yetkililerin minimum yatırım miktarını 500.000 Avro’ya çıkarma kararını ertelemesi, zengin yabancı uyrukluların ilgisinin artmasında önemli bir etkendir.

Bu gelişmelerle birlikte Yunanistan, varlıklı yabancı yatırımcılara sunduğu fırsatlarla ünlü bir ülke haline gelmiştir. Altın Vize Programı, mali katkıda bulunan ve belirli koşulları karşılayan yabancı yatırımcılara Yunanistan’da oturma izni alma imkanı sağlamaktadır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz