15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Yüksek enerji fiyatları görmezden gelinemez

10 Ocak 2022

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, artan enerji fiyatları etkisiyle yükselen enflasyonun ECB’yi, fiyatlardaki artışı azaltmak için harekete geçmeye zorlayabileceğini söyledi.

“Yeşil dönüşüm orta vadeli enflasyon için yukarı yönlü risk yaratıyor” diye konuşan Schnabel, “Artan enerji fiyatları ECB’nin görmezden gelme politikasından ayrılmasını gerektirebilir” dedi.

Schnabel, ECB’nin politikasını değiştirmesini gerektirebilecek iki senaryo olduğunu belirttiği konuşmasında, ilk senaryonun yüksek enerji fiyatlarının ekonominin diğer sektörlerine de yansımasını ve fiyat belirleme davranışlarını değiştirmesini içerdiğini belirtti.

İkinci senaryo ise, karbon vergileri ve yeşil dönüşümün manşet enflasyonun hedefin üzerine itilmesi tehdidi yaratmalarını içeriyor.

Bununla birlikte Schnabel, bir karbon vergisinin ekonomik büyüme için negatif etki yaratmasının muhtemel olmadığını ve çalışmaların karbon vergisinin ılımlı bir pozitif etki yapabileceğine işaret ettiğini de vurguladı.

Foreks

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz