19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Yönetmen Ken Loach’tan BAFTA ödül töreninde mesaj: “Gazze: Katliamı Durdurun”

2024 İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödül töreninde, İngiliz yönetmen Ken Loach, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını durdurma çağrısında bulundu. Suriyeli mültecileri konu alan “The Old Oak” filmiyle yarışan Loach, Londra’daki Royal Albert Hall’da düzenlenen törende, “Gazze: Katliamı Durdurun” yazılı bir pankartın yanında, filmin yazarı Paul Laverty ve BAFTA ödüllü yapımcı Rebecca O’Brien ile birlikte poz verdi.

7 Ekim 2023’te İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e karşı geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırı, Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık olarak gerçekleşti. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. Karşılıklı saldırılar sonucunda, Gazze Şeridi’nde 28 bin 985 Filistinli hayatını kaybetti ve 68 bin 883 kişi yaralandı. Çatışmaların başlamasından bu yana İsrail ordusundan 572 asker öldü.

24 Kasım 2023’te başlayan ve toplam 7 gün süren “insani ara” sırasında, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoymaya ve hapsetmeye devam etti. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te ise İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 397 Filistinli öldü. İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda ise 205 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 41 Lübnanlı sivil, 1’i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz