15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

YİRMİ BİR SAYISININ ALAMETİ FARİKASI

Önümüzdeki günlerde hayli nadir görülen bir göksel olay deneyimleyeceğiz. Derece bazındaki etkileri 17 Nisan’da başlasa da mitolojik dede ile torunun, yani Zeus ile Uranüs’ün bir araya gelip iki kelam laf edecekleri tarih 21 Nisan 2024. Karmaşıklıktan uzak bir ifade ile söylemek gerekirse 21 Nisan 2024 tarihinde Jüpiter – Uranüs kavuşumu yaşayacağız. Biri hadım edilmiş, diğeri uçkur peşinde tüm Olimpos alemine yaka silktirmiş iki akrabanın kendi başlarına bir aile dizilimine ne kadar çok ihtiyaç duyduğu malum olsa da yapacakları sohbet hayli enteresan olacağa benziyor. Neler getirebileceğini pek çok meslektaşım uzun uzun yazdığı için burada tekrara düşmek istemiyorum. Özetleyebileceğim tek şey 25 Mart’tan bu yana yaşanan tutulmaları kendine bağladığı. Bugün burada esas değinmek istediğim konu şu: Manidardır ki 21 Nisan’da yaşanacak bu kavuşum Boğa burcunun 21 derecesinde gerçekleşecek. 21 sayısının bu kadar vurgulandığı günlerin ezoterik manası nedir, gelin biraz bakalım.

Pek çoğunuz bilir ki insan ruhu 21 gram ağırlıktadır. Üstelik Boğa burcu astrolojide üstünde yaşadığımız dünyanın burcudur. Hatırlarsınız ki Anka sembolizminin kendini gösterdiği tutulma etkilerinden geçmiş, özellikle de 10-11 Nisan tarihlerinde artık yanma aşamasına ulaşmıştık. Süreç henüz tamamlanmasa da idrak ve farkındalık seviyesi yüksek olanlar için doğum vakti geldi diyebiliriz. Böylece bu sembolikleri göz önüne aldığımızda küllerinden yeniden doğmayı bekleyen dünyamıza yeni ruhunun üflenmek üzere olduğu çıkarımında rahatlıkla bulunabiliriz. Ya da bir başka deyişle deden toruna aktarılan bir dünya mirası…

Tarot destesinde ise 21 numaralı kart yine hayli manidardır ki “Dünya” diye geçer. Bir dönemin sona erip yenisinin başlayacağının işaretçisi olan Dünya kartı, astrolojik anlamda Vega sabit yıldızı ile ilişkilendirilir. Dünya bilgeliği ve ışığın elçisi olmakla bilinen Vega, niyet edenler için yüksek idrak seviyesine geçebilmenin, fark edebilmenin, daha da önemlisi uyanabilmenin mümkün kılınacağını bizlere anlatır. Çalgıcı Takım yıldızının soluk safir mavisi renginde görünen kudretli bir yıldızı olarak tanınan Vega, ölüm ve yeniden doğuş, aşkın gücü, müzik ve sanatın iyileştirici etkileri gibi konuları içeren Orpheus mitolojisi ile doğrudan alakalıdır. Mitolojiden de bildiğimiz gibi Orpheus nefsine yenik düşerek sevdiğini kaybetmekte; çektiği acılar yüzünden lirinin sesindeki büyüyü yitirerek hem kendi huzurunun hem de dünyadaki dingin huzurun kaybolmasına sebep olmaktadır. Bu kısım önemlidir çünkü Orpheus’un müzik aracılığıyla sahip olduğu bilgelik kuvvetinin Herkül’ün fiziksel kuvvetinden bile yüksek olduğuna inanılırdı. Burada bizlere müzik sembolizmi ile anlatılan konunun daha derin anlamda bir frekans meselesi olduğunu ezoterik ve okült ilimlere gönül vermiş olanlarınız tahmin ederler. Bu sebeple dünyadaki frekansın bir kere daha değişmek üzere olduğunu, sabit yıldız ilmi ile incelediğimizde iyiliğin, güzelliğin, şefkatin öne çıkacağını, daha önce de sıklıkla ifade ettiğim gibi bir Rönesans’ın başlayacağını söylemek mümkün. Buna adapte olabilmek için de uyanma halinin hayli önem arz ettiğini bu kavuşumu takiben gözlemleyebileceğiz.

Basamak anlamında incelendiğinde 21 sayısı eril ve dişil prensiplerin bir arada sembolize edildiği, ancak dişil prensibin daha öne çıkması ile ilişkilidir. Değişimlerin ve ışığa kavuşmak isteyenlerin tanrısı Dionysius aracılığıyla ortaya çıkan Orphe felsefesinde bir feminist yaklaşım da söz konusu olup kadınların şarap ve dans aracılığıyla ilahi olanla ulaştığı ritüeller barındırır. Bu bağlamda uzun zamandır yükselmeye başlamış dişi enerjinin bu kavuşumla beraber yerini sağlamlaştıracağını da söyleyebiliriz. Anaerkil yapılanmaların öne çıkmasını muhtemel görüyorum. Lakin buradaki dişil enerjinin görünen ilk yansıması üzüm salkımı ve palmiye yaprağı ile sefa süren bir kadın sembolizmi değil, muhtemelen Amazon savaşçısı tadında olacak ve istediğini elde etmek için kelle uçurmaktan geri durmayan bir cesaret gösterecektir. Yine dişil enerjinin yükselmesi, küresel kuvvetlerin batıdan doğuya kaymasına da imkan tanıyacaktır. Bunlara ek olarak, 21 sayısı basamak toplamından 3’e denk gelmektedir ki bu da başlı başına ayrı bir yazı konusu olur.

Yaklaşan kavuşuma doğru ruhunuzu doyurmak, ilahi olanla bağınızı kuvvetlendirmek isterseniz lir sesi dinleyerek meditasyonlar yapabilirsiniz ya da müzik makamlarının tıbbi açıdan kullanımı hakkında Tümata’nın çalışmalarını inceleyebilirsiniz.

Sevgiler,

Mahallenin Müneccimi Buse

Yararlanılan kaynaklar:

Aylin Çetiner ve Devrim Dayıoğlu Astroloji Ders Notları

http://www.astroset.com/yasam/filosofia/f2.htm

https://www.alegoridergi.com/ask-ve-cile-orpheus-felsefesi/

https://jimithekewl.com/2014/01/22/orpheus-yada-felsefe/

https://yirmibir.co/blog/neden-21/

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz