18.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Yılın ilk bayramı St Paul’u anma kutlamaları yarın

09 Şubat 2022

Yılın ilk ve en büyük bayramlarından olan Malta’nın koruyucu azizi St. Paul’un gemi kazası ile Malta’da karaya çıkmasının kutlandığı St. Paul Gemi Kazası festivali yarın saat 18:30 itibariyle başlıyor.

Sağlık yetkililerinin belirlediği protokollere göre oturulacak ve düzenlenecek olan festivalde yürüyüşe Socjeta Filarmonika Nazzjonali La Valette müzikleri ile eşlik edecek. İzleyiciler ise töreni oturarak izleyecek.

Malta’da resmi tatil olan 10 Şubat’ta Festa Tal-Maltin olarak bilinen St Paul’un Gemi Kazası (St. Paul’s Shipwreck) anması festival renkliliği ve coşkusuyla her yıl kutlanıyor.

Organizatörler yarınki yürüyüş ve gösteriye çağrısında “Bugün 10 Şubat, Festa tal-Maltin  olduğu için bir araya gelelim ! Viva San Pawl” ifadelerini kullandı.

St. Paul gemi kazası

Bugünün Türkiye sınırlarından kalkan gemide Roma’ya götürülen esirler arasında bulunan St Paul’un gemisi M.S 60 yılında Malta’da karaya oturur. Geminin karaya oturmasıyla St. Paul ile tanışan adalılar özellikle “yılan ısırıklarına” karşı azizin mucizeleri ile tanışır.

Daha sonra gemiyle Roma’ya götürülen St Paul, Malta’nın koruyucu azizi olarak kabul edilir ve gemisinin Malta’da karaya çıktığı zamanı bayram olarak kutlanmaktadır.

Geçit töreni için imza toplanıyor

St. Paul’un gemi kazasının kutlanması törenlerinde Covid-19 tedbiri olarak organizatörlere geçit töreni için izin verilmedi. Festivalde geçit törenine de izin verilmesi için Valletta sakinleri başlattıkları imza kampanyasında şu ana kadar 600 imzaya ulaştı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz