20.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Yılbaşı gecesinde 160’tan fazla noktada trafik kontrolü yapıldı.

Malta’da yeni yılı coşku içinde karşılamamıza rağmen, Malta Polis Gücü yeni yıl akşamında yolların güvenliğini sağlamak adına 160’tan fazla noktada trafik kontrolü gerçekleştirdi.

Yılbaşı gecesi özellikle not edilen bir trafik olayı yaşanmazken, tatil süresince de ciddi bir olay yaşanmadı. Denetimler, Aralık ayının ilk haftasında başlayarak Malta ve Gozo’da çeşitli zamanlarda günlük olarak uygulandı ve ciddi trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefledi.

Yapılan denetimlerde durdurulan araçların büyük bir çoğunluğu trafik kurallarına uyarken, tespit edilen ihlaller hemen müdahale ile çözümlendi. Kontroller, geçerli lisans ve sigorta kontrollerini, alkolmetre testlerini ve polis köpekleri tarafından yapılan araç aramalarını da kapsıyordu.

160′ dan fazla noktada denetim sırasında yaklaşık 4.500 araç durduruldu ve bu süreçte 600’den fazla ihlal tespit edildi. Ehliyetsiz araç kullanma, cep telefonu ile araç kullanma, aşırı hız, emniyet kemeri kullanmama gibi çeşitli ihlallerin bulunduğu denetimlerde, ehliyeti olmayan birçok araç çekildi.

Denetimler aynı zamanda Y plakalı araçlarda ikamet belgelerinin doğrulanması ve ilgili izinlerin kontrol edilmesini içeriyordu.

Transport Malta’dan memurların yardımıyla koordine edilen bu denetimler, Malta ve Gozo’da yolların daha güvenli olması amacıyla yıl boyunca devam edecek.

Malta Polis Gücü, halkın işbirliği için teşekkür ederek, “Polis olarak, güvenli yolların tadını çıkardığımız bu özel günlerde herkese teşekkür ederiz” dedi. Ayrıca, “Alkol etkisi altında araç kullanmayın, aşırı hız yapmayın ve araç kullanırken dikkatli olun. Polis Teşkilatı olarak herkese mutlu bir yeni yıl dileriz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz