20.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

“Yeni yılda nefret söylemini durduralım”

01 Ocak 2022

Başbakan Robert Abela, yeni yıl mesajında, 2022 için insanların uygulaması gereken bir karar varsa, nefret söylemini durdurmak olmalıdır dedi.

Covid-19’a karşı devam eden küresel mücadelenin ortasında ekonomik olarak güzel bir ivme yakalandığını, tarihi düşük işsizlik oranına ulaşıldığını hatırlatan Başbakan Robert Abela, etkili ve verimli aşı proğramının bundaki önemini vurguladı.

“Hepimize önemli görevler düşüyor. Her şeyden önce hepimiz aşı olmalıyız” çağrısını yapan Başbakan Abela, nefret suçlarına dikkat çekerek şunları  söyledi:

“Maalesef, özellikle internette hâlâ çok sayıda nefret söylemi görüyoruz. 2022 için almamız gereken bir karar varsa, o da kısasa kısas yapmamak ve nefret söylemini durdurmak olmalıdır. Kalbimizde, yazdıklarımızda ve davranışlarımızda nefrete yer olmamalı.

Yasaları değiştirebilir, yasa ve düzeni uygulayabiliriz, ancak nefret söylemini durdurmanın gerçek gücü her birimizin içindedir.”

Abela, “Gozitanlılar ve Maltalılar olarak birlikte çalışmaya devam edersek, başarılı olmaya da devam edeceğimize gerçekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

The Malta Independent

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz