19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Yeni Dışişleri Bakanı Ian Borg olacak

30 Mart 2022

Başbakan Robert Abela, Dışişleri Bakanı olarak Ian Borg’u belirlerken Chris Fearne’nin Sağlık Bakanı olarak devam edecek. Eğitimde Clifton Grima kalırken Miriam Dalli eski görevlerine ek olarak çevreden de sorumlu olarak “yeşil akciğer” taahhüdünü yerine getirecek.

Başbakan Robert Abela, başbakanlık konutu Auberge de Castille’de ikinci görev döneminde çalışacağı kabinesini şekillendirmeye başladı.

Malta’ın en uzun süre görev yapan milletvekillerinden birisi olan ancak seçimi kazanamayan Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo’nun yerine Ian Borg yeni Dışişleri Bakanı olacak. Eski Enerji ve Ulaştırma Altyapı Bakanı Ian Borg’un AB meseleleri ve ticaretten sorumlu olacağı belirtildi.

Sağlık Bakanı Chris Fearne, İçişleri Bakanı Byron Camilleri, Aile Bakanı Michael Falzon, Eğitim Bakanı Clifton Grima ve Tarım Bakanı Anton Refalo’nun görevlerine devam edecek.

Jonathan Attard ise Adalet Bakanlığı’na getirildi. Attard görevi, Edward Zammit Lewis’ten devralacak.

Enerji ve Südürülebilir Kalkınma Bakanı Miriam Dalli görevlerine ek olarak çevreden sorumlu olarak İşçi Partisi’nin 700 milyon Euro bütçeli “yeşil akciğer” sözünü yerine getirecek.

Turizm Bakanı Clayton Bartolo görevinde kalırken seçilememiş olan Jose Herrera’nın yerine Eşitlik Bakanı Owen Bonnici Kültür Bakanlığı’na geçecek.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz