22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Yaşlı adamı evinde bağlayıp soygun yapan iki kişiye üç yıl hapis cezası

47 yaşındaki Tano Farrugia ve 31 yaşındaki Braden Grixti adlı iki kişi, Mosta’daki evinde yaşlı bir adamı soymaya teşebbüs etmeleri nedeniyle üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Beş yıl önce gerçekleşen olayda saldırganlar, telekomünikasyon çalışanları gibi davranarak kurbanı dövdü, onu bağladı ve hırsızlık girişiminde bulundu. Sanıklar suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme, saldırganların, yaşlı adama fiber optik bir kutunun kurulumu hakkında bilgi vererek, telekomünikasyon şirketi çalışanları gibi davrandığını duydu. Daha sonra, kurbanın evine girdiler, ona saldırdılar ve içinde on binlerce euro bulunan bir zararı çalmaya çalıştılar.

Bağlandıktan sonra kurban, ciddi zarardan kurtulmayı başardı ve saldırganlar, çalacak bir şey bulamadıklarında kaçtılar.

Braden Grixti, mali sıkıntılar nedeniyle plana katılmayı kabul ettiğini ve genel hırsızlık planında hiçbir rolü olmadığını iddia etti. Hapishanedeyken uyuşturucu bağımlılığını yenmeyi amaçlayarak pişmanlık duyduğunu belirtti.

Üç yıl hapis cezası ve 1.793 Euro para cezasının yanı sıra mahkeme, her iki kişinin uyuşturucu bağımlılığı tedavi programına katılmalarını şart koştu. Ayrıca, tahliyelerinden sonraki üç yıl boyunca kurbana yaklaşmalarına yasak getirildi.

Tano Farrugia’nın bu, hukukla ilk karşılaşması değil. 2010 yılında Tunus’ta 50 kg esrarla yakalandıktan sonra hapis cezasına çarptırıldı. 20 yıllık bir cezaya rağmen, ülkedeki siyasi çalkantı döneminde birçok mahkumu affetme kararı alındıktan üç yıl sonra Malta’ya döndü.

2022 yılında, Farrugia, Tunus’tan Malta’ya uyuşturucu ithaline ilişkin yapılan bir davada tanıklık yaptı. Farrugia, sanıkla uyuşturucu ithalatına ortak olmayı itiraf etti ve başarılı bir operasyon için 15.000 Euro’luk bir ödül vaat etti.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz