14.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Yardım çeki ulaşmayanlara başvuru çağrısı yapıldı

29 Nisan 2022

Başbakan Robert Abela’nın seçimlerden önce duyurduğu 70 milyon Euro’luk nakit enjeksiyon desteği ile tüm çalışan ve öğrencilere verileceği belirtilen 100 Euro’luk yardım çeklerinin 2020 yılında çalışanları ve burslu okuyan öğrencileri kapsadığı ortaya çıktı.

Başbakan Robert Abela tarafından açıklanan 70 milyon Euro’luk nakit destek paketinde yer alan öğrenciler ve çalışanlar için 100 Euro yardım çekleri dağıtıldı. Çekleri ulaşmayanlar için yetkililer resmi çağrı yaptı.

Yetkililer 14 Mart’ta dağıtılmaya başlanan çekleri alamayan kişilerin 153’ü telefonla arayarak yada kişilerin https://www.servizz.gov.mt/en/Pages/Servizz/Locations/default.aspx adresine başvurarak bilgi alabileceklerini duyurdu.

Yardım çeklerinin 2020 takvim yılı içinde sigortalı olarak çalışan ve 60 bin Euro’nun altında kazanç sağlayan insanlara dağıtılacağı belirtilirken öğrenciler için ise burslu okumaları şartının arandığı belirtildi.

Pandemii dönemi destek olarak dağıtılan kuponlar Malta’da oturumu olan 16 yaş üstündeki herkese dağıtılmış ve yardım çeklerindeki gibi şartlar aranmamıştı. Yardım çeki ise belirli şartları sağlayan ve 2020 yılı vergi dönemi içinde sigortalı çalışanları kapsıyor. Bu 2021’de çalışanların yardım çeki alamayacağı anlamına geliyor.

Şayet 2020 yılında sigortalı çalışansanız ve yıllık geliriniz 60 bin Euro altındaysa veya burslu okuyan öğrenciyseniz buna rağmen yardım çekleri ulaşmamışsa iki yolu kullanarak durumu öğrenebilirsiniz.

-153’ü telefonla arayarak yetkililerden bilgi alabileceğiniz gibi

https://www.servizz.gov.mt/en/Pages/Servizz/Locations/default.aspx adresinde yer alan ofislere başvurarak bilgi alabilirsiniz.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz