22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

WWF, Türkiye’nin ilk sanal nehir havzası uygulamasını başlattı

20 Mart 2021 / Malta

22 Mart Pazartesi, Dünya Su Günü. Su, gezegenimizdeki yaşamın kaynağı, doğanın en güzel hediyesi. O olmazsa, yaşam olmaz. Fakat kuraklık evimizde!

Ülkemiz, bir ülkede kişi başına düşen su miktarı göz önünde bulundurularak yapılan tanımlamaya göre su fakiri olma yolunda ilerliyor. Küresel ölçekte giderek artan su talebi ve iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği kuraklıkla birlikte su kaynaklarımız, nehirlerimiz, göllerimiz üzerindeki baskı her geçen gün şiddetleniyor. Fakat bunun önüne geçmek elimizde! Suyun Yolculuğu’na katılarak neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.

Musluğumuzdan akan ve kolayca erişilebilir sandığımız suyun kaynağı nehirlerdir. Su, evlerimize gelene kadar zorlu süreçler geçiriyor. Suyun, ancak doğayı korursak bize ulaşabilecek bir kaynak olduğunu gözlemleyebileceğimiz ve Büyük Menderes Nehri’nin yolculuğuna, kaynağından denize döküldüğü yere kadar eşlik edebileceğimiz, ülkemizin ilk “sanal” nehir havzası yolculuğuna siz de katılın.

Türkiye’nin ilk sanal nehir havzası projesinin internet sitesine ulaşmak için tıklayınız.

Suyumuzu ve suyumuzun asıl kaynağı olan göllerimizi, nehirlerimizi, sulak alanlarımızı koruyamazsak çok yakın gelecekte su kıtlığı ile yüzleşeceğiz. Şimdi suyumuz için seferberlik zamanı!

#SuBiterseHerkesSusar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz