21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Virüs üreme sayısı Malta’da 0.80

8 Şubat 2021 – Sevim Bakar / Malta

Vakalardaki önemli düşüşün ardından, Malta’nın Covid-19 üreme sayısının 1’in altında olduğunu belirtti istatistikçi Vincent Marmara.

Ülkelerin amacı virüsün üreme sayısını 1 düzeyine düşürmektir ki bu virüsün bulaştığı her bir kişinin kendisinden başka ortalamada kaç kişiye bulaşabileceğini gösteren bir sayı olduğundan bir kişi kendisinden başka ortalamada bir kişiye bulaştırıyor demek. Malta’da virüs üreme sayısı şu anda 0.80.

Marmara, geçen hafta toplam 857 vaka rapor edildiğini söyledi – önceki hafta bildirilen bin 162 vakaya göre önemli bir düşüş. Pozitif vaka sayısına göre test sayısı da geçtiğimiz hafta yüzde 5,2’den yüzde 4’e düştü. Geçen hafta bildirilen 13 ölümle birlikte, ölümlerin sayısı da geçen haftaya göre azaldı.

Virüsten iyileşenlerin sayısı geçen hafta hafif bir düşüşle  bin 75’e, önceki hafta bin 191’e göre; ve bu aynı dönemde bulunan vaka sayısının sadece yüzde 125’i, yani aktif vaka sayısının azaldığı anlamına geliyor.

Bu arada Marmara, Cuma günü itibarıyla nüfusun yüzde 1.33’ünün her iki dozunu da aldığını ve Malta’yı bu bakımdan Avrupa’nın en yüksekleri arasına yerleştirdiğini kaydetti.

Geçtiğimiz haftalarda görüldüğü gibi, sosyal aktiviteler virüsün bulaşma olası ana kaynağı olmaya devam ediyor.

Bu haber Independent’da yer alan After-significant-decrease-in-cases-Malta-s-Covid-19-reproduction-factor-is-below-1-Marmara haberi temel alınarak hazırlanmıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz