19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Valletta Sarayı’ndan Tarihi Eser Çalmakla Suçlanan Mimar Tutuklandı

Valletta’daki tarihi Büyük Usta Sarayı’nın (Grand Master Palace) restorasyonunda görev alan bir mimar, saraydan üç antika vazo ve bir saat çalmakla suçlanıyor.

52 yaşındaki Sırbistan Belgradlı Ljubica Zivkovic, nitelikli hırsızlık, tarihi eserleri yasadışı yollarla elde etmek ve benzer suçlardan daha önce almış olduğu denetim şartlarını ihlal etmek suçlamalarını reddetti. Iklin’de yaşayan mimarın, kaynaklara göre sarayın restorasyonunda yer alan bir firmada son altı ay boyunca proje müdürü olarak çalıştığı belirtiliyor. Zivkovic’in projede son dakika tadilat işleriyle ilgilenerek sarayın farklı bölümlerine erişimi olduğu öğrenildi.

Yıllar süren kapsamlı bir restorasyonun ardından Ocak ayında yeniden ziyarete açılan saraydan çalındığı iddia edilen eserler ise henüz bulunamadı. Mahkemede, 5 Nisan’da hırsızlık ihbarı yapıldığı öğrenildi.

Mahkeme ayrıca, mimar olarak görünen sanığın madde bağımlılığı sorunu olduğunu ve benzer suçlardan daha önce denetim altında olduğunu duydu. Avukat Rachel Tua, şüphenin polis kayıtlarındaki görüntülerden teşhis edilemeyeceğini savundu.

Savcılığın sanığın sabıka kaydı ve iş arkadaşları dahil sivillerin henüz ifade vermediğini belirtmesi üzerine kefalet talebi reddedildi. Yargıç Donatella Frendo Dimech, sanığı güvenilir bulmadı.

Davada, Kültür Mirası Müfettişi Kurt Farrugia ile birlikte Başsavcı Yardımcısı Nicholas Degaetano ve Müfettişler Christina Delia ve Daryl Borg görev aldı. Sanık avukatı ise Rachel Tua tarafından temsil edildi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz