17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Valette’nin bronz heykeline tırmanan kişiye tepki

19 Haziran 2022

Jean de Valette’in Valletta’da bulunan bronz heykelini yapan heykeltıraş Joseph Chetcuti’nin oğlu Christopher Chetcuti, heykelin üzerine tırmanıp kılıcın üzerinde duran bir adam fotoğrafı ardından sanat eserinin daha iyi korunması çağrısını yaptı.

Valletta’ya ismini veren büyük usta Jean de Valette’nin bronz heykelinin yaşamını yitiren heykeltraşı Joseph Chetcuti’nin oğlu Christopher Chetcuti, bu tür eylemlerin heykeli tehlikeye attığını belirterek endişelerini paylaştı.

Chetcuti, “Bir kişi heykelin arkasına tırmanarak, ayak bileklerine ağırlık vermiş oluyor. Böyle bir eylem onları zaten zayıflatmış olabilir. Eğer bu tekrar tekrar olursa, heykel bir gün ona tırmanan bir sonraki kişinin üzerine düşebilir” dedi.

Times Of Malta gazetesi fotoğrafçısı Jonathan Borg tarafından bu hafta başlarında, heykelin kılıcının üzerinde duran ve heykelin omuzlarını tutan bir adamı gösteren fotoğraftaki kişiye tepki gösteren Chetcuti, “Babam sanatının tadını çıkaran insanlardan yanaydı ve mutluydu, bu yüzden heykelin etrafında oynayan çocukları görün. Ancak burada sanata saygısızlık gösteren yetişkin erkek ve kadınlarımız var” dedi.

Chetcuti “Heykelin halk arasında bu kadar popüler olmasına çok müteşekkiriz ve gelecek nesiller için korunabileceğini umuyoruz” sözleriyle seslendi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz