22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Valetta ve Victoria yerel konseylerinin eksi rezervi alarm veriyor

08 Aralık 2021

Ulusal Denetim Ofisi (NAO), Valletta ve Victoria yerel konseylerinin ciddi mali sıkıntılar içinde olduğunu tespit ederek finansman açığının kapatılması için acil önleme ihtiyaç olduğunu duyurdu.

Malta Ulusal Denetim Ofisi (NAO) denetçileri Valetta ve Victoria yerel konseylerinin mali durumlarının olumsuz olmasının “kabul edilemez” olarak değerlendirerek, finansman açığını kapatmak için acil önleme ihtiyaç olduğunu belirtti.

NAO, Valletta konseyinin hesaplarına kaydedilen para cezalarının, ana yerel icra sistemi rakamları tarafından oluşturulan para cezalarıyla karşılaştırıldığında olduğundan daha az olduğunu tespit etti.

Alacakların ve tahakkuk eden gelirin uygun şekilde muhasebeleştirilmemesi ve mutabakatının yapılmadığını belirten NAO, “Konsey  yanlış beyanın miktarını belirlemek için uygulanabilir hiçbir prosedür uygulanamadı” dedi.

Aralık sonu, Valletta’nın net cari yükümlülüklerinin 390 bin 928 Euro, Victoria konseyinin de 234 bin338 Euro’luk ekside olduğunu tespit eden NAO, kayıplara maruz kalmış diğer yerel konseylerden farklı olarak Valletta ve Victoria yerel konseylerinin bu kayıpları karşılayacak rezervi olmamasının NAO’yu alarma geçiren unsur olduğunu bildirdi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz