14.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafı NASA’nın yarışmasında birinci oldu

13 Nisan 2021/Malta

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) düzenlediği “Dünya Turnuvası” adlı çevrim içi fotoğraf yarışması bu yıl 8 Mart’ta 32 kareyle görücüye çıktı.

Yarışmada, Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafı ve “Hareketli Yıldızlar” başlıklı fotoğraf, finale kalan iki fotoğraf oldu.

NASA’nın Van Gölü fotoğrafı, astronot Kate Rubins tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli olduğu zaman çekilmişti. Fotoğrafın çekilme tarihi 12 Eylül 2016 olarak kayıtlara geçmiş.

Mart’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilen 32 favori fotoğrafla başlayan yarışmada finale kalan diğer fotoğraf, astronot Don Pettit tarafından 2012’de çekilen hareket halindeki yıldızların oluşturduğu dairesel fotoğraf oldu.

NASA’ya ait internet sitesindeki oylama için dün oylamanın son gününde devlet erkanı da sosyal medyada yapılan paylaşımlarla oy istedi. Oy çağrısında bulunan isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da yer alırken, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlar da destek verdi.
Oylama ABD yerel saatiyle 12 Nisan saat 12.00’de sona erdi. Oylama yoğunluğu sebebiyle site çöktü.
Nasa’nın sitesinde yer alan bilgiye göre beş turda 930.000’den fazla oy kullanıldı ve Dünya Turnuvası 2021’in birincisi, Van Gölü’nün bir fotoğrafı.
Van gölü fotoğrafının seçilmesinde emeği geçen, oylayan herkese biz de teşekkür ediyoruz.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz