19.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Üniversite otopark ücreti 6 kat artırıldı öğrenciler tepkili!

30 Ekim 2022

Malta Üniversitesi Merkez Kampüs otopark ücretleri 6 kat artırılarak 2 Euro’dan 12 Euro’ya yükseltildi.

Malta Üniversitesi öğrencileri bir gecede yapılan otopark zammının yüksekliğine tepki gösterdi. İlk 15 dakika için ücretsiz olan otoparkta günlük otopark ücreti 6 kat artırıldı.

Bir ile iki saat için 1.5 Euro, iki ile üç saat için 2,5; üç ile dört saat için 3.5, dört ile beş saat 5.5 Euro, beş ile 13 saat 6.5 Euro olarak açıklanırken 13 ile 24 saat 12 Euro’ya yükseltildi.

Kayıp bilet ücreti de 12 Euro’ya yükseltilirken otopark işletmecisi sadece işletmelerden bir şey satın alınması durumunda 2 saate kadar ücretsiz kullanım hakkı tanıyor.

Kylie Fenech, Lovin Malta’ya verdiği demeçte fiyatların belirli bir seviyeye yükseltilmesinin bir yere kadar anlaşılır olacağını belirterek “Sonuçta onlar kar amaçlı bir şirket. Ama yine de tamamı öğrencilere dayalı olan müşterilerinize duyarsız olduğunuzda onlara nasıl hizmet edebilirsiniz?” dedi.

Cumpus Hub’ın ilk açıldıklarında kira fiyatlarının fahiş olduğunu hatırladığını aktaran Fenech, “En son gelen tokat otopark tarifelerindeki artış oldu” ifadelerini kullandı.

Fenech, “Çoğu öğrenci aylık sadece 89 Euro maaş alıyor ve öğrencilerin önemli bir kısmı zaten mevcut harcamalarıyla başa çıkabilmek için yarı zamanlı işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Bu, sadece geçinmek için mücadele eden, zaten tükenmiş öğrenciler üzerinde gereksiz baskı oluşturmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz