12.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Üniversite öğrencileri kampüse dönüşün neden garanti edilemediğini soruyor

22 Eylül 2021

Malta Üniversitesi öğrencilerin, ilk yarıyılda yüz yüze dersler için kampüse geri dönemeyeceği belirtildikten sonra, öğrenci organizasyonları bu duruma tepki gösterdi.

Öğrencilerin kampüse dönememelerinin nedeninin yeterli sayıda konferans sınıfının olmamasından kaynakladığı belirtildi. Covid19 ile mücadele sırasında üniversite bünyesinde bulunan 5 büyük konferans sınıfı Covid19 için ayrılmıştı. Bu durumdan kaynaklı olarak, öğrencilerin hem derslerini devam ettirebildikleri hemde Covid19 ile ilgili önlemlerin uygulanabildiği başka bir seçenek olmadığı için öğrenciler eğitimlerine online olarak devam etmek zorunda kalacaklar.

Chris Fearne ve Justyne Caruana’ya da kopyalanan Başbakan Robert Abela’ya bir mektupta, Għaqda Studenti tal-Liġi, ELSA Malta ve Genç Avukatlar Odası, “Her iki büyük siyasi partinin de ‘mitingler’ de dahil olmak üzere Bağımsızlık Günü kutlamalarının yanı sıra asgari mesafeler uygulanmadan veya herhangi bir virus yayılımını önleyen sistem olmadan 100 kişilik diğer ayakta etkinliklerin gerçekleşebileceği düşünüldüğünde, üniversite öğrencilerinin neden kampüse geri dönüşlerinin garanti edilememesinin nedeni soruldu.

 Kulüplere ve diğer eğlence kuruluşlarına, protokollerin çoğu göz ardı edilerek, “onları ekonomik olarak en iyi şekilde barındıracak politikaların belirlenmesinde açık bir yetki” verildiğini de sözlerine eklediler.

MaltaToday

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz