16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Üniversite araştırmasından çapırıcı sonuç: Maltalı çocuklar mutsuz

21 Eylül 2020 – Malta

Yeni bir üniversite araştırmasına göre, Malta çocukları yaşamlarından ve evde ve okulda yaşadıkları koşullardan mutsuzlar.

8, 10 ve 12 yaşındaki çocuklar, dışarıda güvenle oynayabilecekleri ciddi alan eksikliğinden duydukları memnuniyetsizliği ifade ediyor; arkadaş eksikliğinden şikayet ediyorve yeterince özgür olamadıklarını belirtiyorlar.

Bunlar, dünya çapında 35’ten fazla ülkeyi kapsayan çocukların refahı üzerine uluslararası bir araştırma projesi olan Uluslararası Çocuk Öznel Refahı Araştırmasının ana bulguları. Devlet, Kilise ve bağımsız okullara devam eden 2.000’den fazla çocuğu örnekleyen çalışma, 2017-2019 yılları arasında gerçekleştirildi.

Malta Üniversitesi’nin Dayanıklılık ve Sosyo-Duygusal Sağlık Merkezi’nden Carmel Cefai ve Nathalie Galea tarafından yürütülen araştırmanın Malta kısmı, Maltalı çocukların küçük bir yüzdesinin yoksulluk sınırında yaşadığını ve sosyal risk altında olduğunu ortaya koydu.

Ankete katılanların altıda biri – yüzde 15 – yeterli cep harçlığına sahip olmadıklarını, yüzde 11’i spor / hobilerde kullanılan ekipmanların olmadığını ve yüzde üç ila dörtünün kıyafetlerinin iyi durumda olmadığını, sahip olmadıklarını söyledi. Bu çocuklar okul gezilerini ve etkinliklerini karşılayacak kadar para bulamıyorlar, evde internete erişemiyorlar ve okul için gerekli olan iki çift ayakkabı ve ekipmanı karşılayamıyorlar.

Ailelerinin ne kadar parası olduğu konusunda sık sık dörtte birinden fazlası endişeleniyor.

Gozo’da yaşayan çocuklar diğer bölgelerden gelen çocuklardan daha az endişeli ve Malta’da doğmamış çocuklar Maltalı çocuklardan daha fazla endişeli görünüyor.

Kaynak : Times of Malta – https://timesofmalta.com/articles/view/maltese-children-unhappy-with-their-lives-study-finds.819433

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz