9.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Ülke çapında göz bozuklukları araştırması sürdürülüyor

16 Aralık 2021

Malta’da körlük ve yaygın göz bozukluklarının yaygınlığı konusunda ülke çapında sürdürülen türünün ilk örneği olan araştırmada şu ana kadar 300’den fazla kişi katıldı. Ücretsiz kapsamlı bir göz kontrolünden yararlanan katılımcıların sayısının 2 bin kişi olması hedefleniyor.

Maltalı göz cerrahı Francis Carbonaro ile doktora öğrencisi David Agius’un başında olduğu araştırma ekibi tarafından 2019’da başlatılan araştırma Malta Göz Çalışması aracılığıyla yönetiliyor.

Malta’da körlük ve yaygın göz bozukluklarının yaygınlığı konusunda ülke çapında yürütülen araştırmada, Malta’da sık görülen göz bozukluklarının yaygınlığının körlüğe ne kadar katkıda bulunduğunu belirlemek için ihtiyaç duyulan verilerin toplanması amaçlanıyor.

Malta ulusal sağlık sistemi içinde göz bozukluklarının önlenmesi, taranması ve yönetiminin planlanmasına yardımcı olacak verileri toplamak için şu ana kadar 300’den fazla katılımcıya ulaşıldı. Ancak geçerli ve temsili bir veri sağlamak için çalışmanın daha fazla katılımcıya ihtiyacı var.

Yaygın göz hastalıklarının olası erken tespiti ve gerektiğinde tedavi ile birlikte ücretsiz kapsamlı bir göz kontrolünden yararlanan katılımcıların sayısının 2 bin kişiye ulaşması da hedefleniyor.

Ekip, bu verilerden Maltalıların genetik veya çevre gibi belirli faktörler nedeniyle daha fazla risk altında olup olmadığını da anlayabilecek.

Malta’da bugüne kadar körlük ve katarakt, diyabetik retinopati ve glokom gibi yaygın göz hastalıkları hakkında ulusal istatistik bulunmamaktadır.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz