23.9 C
Malta
Pazar, Haziran 16, 2024
spot_img
spot_img

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: X, Türkiye’de Temsilcilik Açtı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in Türkiye’de temsilcilik açtığını ve temsilci atadığını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye, X platformuna temsilcilik açması konusunda uyarıda bulunmuş ve bu süreç tamamlanana kadar reklam yasağı uygulamıştı. Eğer temsilci atanmasaydı, X bant daraltma cezasıyla karşı karşıya kalacaktı.

Uraloğlu, 23 Nisan’da TBMM’de Ulusal Egemenlik Bayramı Resepsiyonu’nda habercilere yaptığı açıklamada, “Hala X Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devam ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bu dediğiniz de [bant daraltma] gündemimizde” demişti.

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren 7253 Sayılı Kanun, 5651 Sayılı Kanun’da değişiklik yaparak yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına çeşitli yükümlülükler getirmişti. Kanunun Ek 4. Maddesi’ne göre, sosyal ağ sağlayıcıları temsilci atayarak; tebligat, bildirim veya taleplere yanıt verme, başvuruları cevaplandırma ve raporlama gibi sorumlulukları yerine getirmekle yükümlü kılınmıştı.

Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK), artan para cezaları uygulayabilme ve sonuç alınamaması halinde internet bant genişliğini daraltma yetkisine sahipti.

 

Kaynak: bianet.org

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz