14.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Ukrayna’da 6 bin 665 sivil güvenli bölgelere tahliye edildi

09 Nisan 2022

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk insani yardım koridorları üzerinden dün 6 bin 665 sivilin güvenli bölgelere tahliyesinin gerçekleştiğini Rusya askerlerinin ele geçirdiği 8 otobüsün serbest bırakılması ve sivillerin tahliyesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk yaptığı basın açıklamasında 8 Nisan’da insani yardım koridorları üzerinden yapılan tahliyelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rus güçlerin ablukası altındaki Mariupol ve Berdyansk’tan 5 bin 158 sivilin otobüsler ve kendi araçlarıyla Zaporojiya’ya gittiğini bildiren Vereşçuk, bunların 1614’ünün Mariupol’dan, 3 bin 544’ünün ise Zaporijya bölgesinin farklı kasabalarından olduğunu belirtti.

Vereşçuk, Cuma günü ayrıca Luhansk bölgesindeki Lisiçansk, Severodonetsk, Rubejnoe, Kremennaya ve Gorskoye yerleşim alanlarından 1507 kişinin tahliye edildiğini aktardı.

Rusya güçlerinin Melitopol’de 8 tahliye otobüsünü beklettiğini belirten Vereşçuk otobüslerin serbest kalması ve vatandaşların tahliyesi için görüşmelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz