26.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Ücretsiz Vapur Seferleri Rekor Kırıyor: 3 Ayda 290.000 Yolcu

Malta’da trafik çilesinden bunalan ve temiz hava almak isteyenler için harika bir haber! Üç Şehir, Valletta ve Sliema arasında ücretsiz vapur seferleri hız kesmeden artarak yeni rekorlar kırıyor. Ocak ayında hizmete giren ücretsiz vapur seferleri, vatandaşlara araçlarını park etme derdi olmadan sadece 8 dakikada tarih kokan Malta limanında muhteşem manzaralar eşliğinde ulaşım imkânı sağlıyor.

Talepte Patlama Yaşandı

Ulaştırma Bakanlığı’nın çoklu taşımacılık hedefleri kapsamında başlatılan proje, trafik sıkışıklığının azaltılması, hava kalitesinin iyileştirilmesi ve sakinler için genel yaşam kalitesinin yükseltilmesini amaçlıyor. Ayrıca Tallinja kart sahipleri, başkentin merkezine kestirme bir yol sağlayan Barrakka Asansörü’ne de ücretsiz olarak erişebiliyorlar.

Rakamlar, bu girişimin büyük ilgi gördüğünü kanıtlıyor. Bu yılın Ocak-Mart ayları arasında feribotlar yaklaşık 290.000 yolcu taşırken, aynı dönemde geçtiğimiz sene bu rakam 194.501’de kalmıştı.

2023 yılında Valletta-Cottonera arası toplam 497.998 ve Valletta-Sliema arasında 760.385 yolcu taşındı.

Ulaşım Alışkanlıkları Değişiyor

Valletta Ferry Service Genel Müdürü Joe Sant Fournier, Üç Şehir’den gelen trafikte bir artışa tanık oluyoruz. Ücretsiz hizmetin devreye girmesinden bu yana bu feribotu daha çok Maltalıların kullandığına inanıyoruz” dedi.

Ulaştırma Bakanı Chris Bonett, şu ana kadar ortaya çıkan cesaret verici gidişattan memnun olduğunu belirterek, “Hükümetin yollarımızdaki trafiği azaltmak adına alternatif ulaşım yöntemleri sağlama çalışmaları meyvelerini veriyor” dedi.

Tarihi Hizmet Rekorlara Koşuyor

Ücretlerden feragat etme kararı, Sliema Ferries’deki yepyeni feribot terminalinin açılışıyla aynı zamana denk geldi. Bu, Cospicua’daki modern bir başka feribot iskelesini de kapsayan 5 milyon avroluk bir yatırımın parçası.

Liman feribot servisi, 1800’lerin sonlarına uzanan uzun bir geçmişe sahip. Hatta sevilen çocuk şarkısı “Lanca gejja u ohra sejra…” da bu feribot hizmetinden ilham aldı.

Sliema ve Marsamxett arasındaki servis 1991’de yeniden canlandırılmış, ancak hizmet tam olarak beklenen ilgiyi görmemişti. Valletta Ferry Service, 2012’den bu yana Sliema ve Üç Şehir’i Valletta’ya bağlayan iki seferi başarıyla işletiyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz