15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Ücretsiz toplu taşıma için Tallinja kart zorunlu!

21 Eylül 2022

Malta’da 1 Ekim’den itibaren toplu taşımanın kişiselleştirilmiş Tallinja kart sahipleri için ücretsiz olacak olmasına rağmen yolcular yine de kartlarını okutmak zorunda olacak. Başkasının kartını okuturken yakalanan yada bileti olmayan yolculara para cezası verilecek.

Malta’da toplu taşımanın herkes için ücretsiz olmasına 10 gün kaldı. 1 Ekim’den itibaren kişisel Tallinja kart sahibi herkes için ulaşım ücretsiz olacak.

Malta toplu taşımadan yapılan açıklamada yolculuk ücretsiz olsa da herkes kartlarını okutmaya devam edecek. Kartların otomatik olarak güncellenerek kişilerin ücretsiz kullanıma erişmelerine izin verileceğinin belirtildiği açıklamada Tallinja seyahat kartı yada bileti olmadan yakalananların para cezasına çarptırılacağı hatırlatıldı.

Ücretsiz ulaşımın gece ve gündüz güzergahının yanı sıra özel servis yolculukları için de geçerli olacağının vurgulandığı açıklamada Tallinja Direct veya Tallinja On Demand gezileri için kredili kullanımın devam edeceği belirtildi.

Halihazırda Tallinja kartında kredisi olanlar, bunu bu tür hizmetler ve Tallinja Bisikleti ve Valletta Feribot Hizmetleri gibi diğer mobilite hizmetleri için kullanabilecekleri gibi 1 Kasım’dan itibaren online olarak başvurarak kalan kredileri için geri ödeme alabilecekler

Henüz bir Tallinja karta sahip olmayanlar online başvuru yapabilir ve pasaport veya kimlik kartı belgesiyle karta sahip olabilirler. Tallinja kartların paylaşılamaz ve devredilemez olduğuna dikkat çekilen açıklamada başka birinin kartını kullanarak yakalanan yolcuların 50 € para cezasına çarptırılacağı duyuruldu.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz