İçeriğe geç
31 Ekim 2026, Cumartesi19° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,72 düşüş %0,26Dolar/TL 49,93 yükseliş %0,07Euro/Dolar 1,12Gram altın 6.222,08 TL düşüş %3,56

Üç Avrupa Ülkesi Vize Başvurularını Haziran’a Kadar Kapattı!

Üç Avrupa Ülkesi Vize Başvurularını Haziran’a Kadar Kapattı!

İspanya, İtalya ve Almanya’nın, ”yoğun vize başvuru taleplerini” gerekçe göstererek Mayıs ayının sonuna kadar Türk vatandaşlarına randevularını kapattığı iddia edildi. Konuyla ilgili resmi makamlardan henüz açıklama yapılmadı.

Schengen vizesi başvurularında reddedilen dosyaların oranı da son dönemde arttı. Ret oranı son verilere göre %20’ye ulaştı. Bu durum, vize alma prosedürünün zorlaştığını gösteriyor.

Vize randevusu bulamayan vatandaşlar, daha uygun randevu veren diğer Avrupa ülkelerini araştırmaya başladı. Kısa süreli vize uygulaması da yeni başvuruların yığılmasına neden oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 gün önce Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile yaptığı görüşmede Gümrük Birliği ve vize serbestisi gibi konularda atılması gereken adımları ele aldıklarını açıklamıştı.

Yoğun talep ve artan ret oranları, Türk vatandaşlarının Avrupa seyahatlerini zorlaştırıyor. Vize serbestisi ve Gümrük Birliği gibi konularda yapılacak görüşmelerin bu sorunun çözümüne katkı sağlayacağı umuluyor.

 

Kaynak: halktv.com.tr

 

Eda Ören

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.