19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Tutuklanan rahip Luke Seguna mahkemede fenalaştı!

13 Ağustos 2022

Zimmete para geçirmek ve kara para aklamak suçlamalarıyla tutuklanan Marsaxlokk rahibi Luke Seguna dün çıkarıldığı mahkemede fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sanık rahip 10 yılda 150 cemaat tarafından verilen 500 bin Euro’yu zimmete geçirmekle suçlandı.

Marsaxlokk rahibi 39 yaşındaki Luke Seguna, polisin motosiklet koleksiyonunun soruşturması ile başlayan süreçte zimmete para geçirmek, kara para aklamak ayrıca dolandırıcılık, bir kamu tapusunu tahrif etmek, tahrif edilmiş belge kullanmak suçlamalarıyla dün mahkemeye çıktı.

Poliste iki gün süren sorgunun ardından dün cübbesiyle mahkemeye çıkan Seguna yargılama devam ederken göğüs ağrısı ve ağız kuruluğundan şikayet etti.

Seguna’nın yıllık 13 bin Euro’nun üzerindeki yasal ödenek dışında varlığının dondurulması talebinin kabul edildiği mahkemede savunma avukatları “Yarın onun doğum günü ve o bir kanser hastası. Polisle tam bir işbirliği yaptı” diyerek kefalet talebinde bulundu.

Savcılar, Seguna’ya para veren bazı cemaatçilerin henüz ifade vermediğini söyleyerek kefalet talebine itiraz ettiler.

Yargıç Frendo Dimech, kefalet kararının önümüzdeki duruşmalarda verileceğini bu aşamada Seguna’nın kefaletle serbest bırakılmaması gerektiğine karar verdi.

Dava sona ererken, sanık rahip Seguna’nın aniden koltuğunda yana doğru eğilmesi üzerine yargıç Dimech, “Hemen bir ambulans çağırın,” diye emretti.

Sağlık görevlileri mahkeme salonuna bir sedyeyle girerek sanık rahibi dışarıda bekleyen bir ambulansa götürülerek tedavi altına alındı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz