19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Türklere vize verilmeme gerekçesi Schengen 10. Madde’ymiş!

19 Ekim 2022

Türk vatandaşlarının vize başvurularının reddedilmesinin gerekçesi “Planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği” anlamına gelen Schengen’in 10’uncu maddesi gösteriliyor.

Türk vatandaşlarına son yıllarda Schengen vize başvurularında verilen red oranında yaşanan 5 kat artışa karşı Türkiye Avrupa Parlamentosu’na şikayette bulunmuştu. Avrupa Birliği, red oranı artışında bir siyasi karar olmadığını belirtmesine rağmen veriler aksini söylüyor.

Türk vatandaşlarının vize başvurularında red gerekçesi Schengen 10’uncu maddesi gösteriliyor. Özellikle Almanya konsolosluklarının red gerekçesi bu maddeye dayanıyor. Schengen 10. Madde “Planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği” anlamına geliyor.

Gerçekte yaşananlar ise bu sebebin inandırıcı olmadığını belirtiyor. Çok sayıda şirket sahibi eksik olmadan tüm belgeleri teslim etmelerine rağmen, mali durumu çok iyi olanlar belgelemelerine rağmen red yanıtı aldı.

Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz