16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’nin yarısı borçlu; 11 milyon kişi devlet yardımı alıyor 

23 Nisan 2022

Türkiye’de her 10 kişiden dördü ailesinden destek almak zorunda olduğunu; borçluların yüzde 55’i ise birkaç ay içerisinden yeniden borç alacağını söylüyor. Devletten yardım alanların sayısı 11 milyona ulaştı.

Medya platformu Bloomberg HT için IPSOS tarafından 4-15 Nisan arasında 800 kişi ile yapılan araştırmanın sonuçları nüfusun yüzde 50’sinin borçlu olduğunu ortaya koyuyor.

Araştırmada Türkiye’nin yüzde 50’sinin borçlu olduğu; borcu olmayanların dörtte birinin borç almayı planladığı gerçeği dikkat çekiyor.

Her 10 kişiden dördü ailesinden destek almak zorunda kaldığını belirtirken borçluların yüzde 55 gibi yarısından fazlası ise birkaç ay içinden yeniden borçlanmayı planlıyor.

Ailesinden maddi destek alanların yüzde 69’u birkaç ay sonra tekrar ailesine başvuracağını ifade ederken yüzde 83 alım gücünün düştüğünü belirtiyor.

Giderlerin kısıldığı ortamda ilk başta alışveriş tercihleri etkileniyor vatandaş dışarıda daha az vakit geçiriyor, daha az araba kullanıyor, en ucuz ürün için marketleri dolaşıyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısını 4 milyon kişi olarak açıkladı.

Yılbaşından bu yana icra ve iflas dairlerine de 2 milyon 700 bin yeni dosya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerine göre ise 11 milyon kişi devlet yardımı alıyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz