22.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’nin Hazineleri Dijital Koleksiyonu Google’da!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Google Arts & Culture platformunda oluşturulan “Türkiye’nin Hazineleri” dijital koleksiyonunun lansmanını gerçekleştirdi. Bu özel koleksiyon, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladığımız bu önemli dönemde Türkiye’nin zengin mutfak ve kültür mirasını tüm dünyaya tanıtmak amacıyla hayata geçirildi.

Bakan Ersoy’un yanı sıra, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, bu özel koleksiyonun içeriklerini sağlayarak projeye katkıda bulundu. Ayrıca, Bettany Hughes, Türkiye’nin tarih ve kültüründen ilham alarak hikayeleri paylaşmaya katkıda bulundu.

Google Arts & Culture platformunda yer alan “Türkiye’nin Hazineleri” dijital koleksiyonu, Türk kültürünün derin köklerine ve zenginliğine ışık tutuyor. Bu koleksiyon, zaman içinde daha fazla hikaye ve içerikle genişleyerek Türkiye’nin kültürel zenginliğini tüm dünya ile paylaşacak dinamik bir kaynak haline gelecek.

Dijital koleksiyona aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: Türkiye’nin Hazineleri

Türkiye’nin kültürel hazinelerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve tanıtmak için bu önemli adımı atan herkese teşekkürler.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz