18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’nin arabuluculuğu işe yarayabilir!

18 Mart 2022

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde Rus lider, taleplerini dile getirdi.

BBC, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi dinleyenlerden Başdanışmanı İbrahim Kalın görüştü:

BBC Kalın ile görüşmesini “Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile arabulucu olmak için kendisini büyük bir özenle konumlandırdı ve bu işe yarayacak gibi görünüyorifadeleri ile aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı İbrahim Kalın iki lider arasındaki konuşmayı BBC Dünya İşleri Editörü John Simpson’a anlattı.

Putin ve Erdoğan görüşmesini dinleyen Kalın Rusya’nın ilk kısım taleplerinin Ukrayna’nın NATO üyeliğinin gerçekleşmemesinin kabulü, silahsızlanma süreci ve Nazi örgütlenmelerine son verilmesi gibi anlaşılmakta zorluk olmadığına inandığı maddelerden oluştuğunu söyledi.

İkinci kategoride anlaşmaya varılması için Başkan Putin’in kendisi ile Başkan Zelensky’nin yüz yüze müzakerelere ihtiyaç duyduğunu söylediğini aktaran Kalın, Donbas’ın statüsünü ve Kırım’ın zorluklarının ortada olduğunu belirterek Rusya’nın Kırım’ı Rusya toprağı olarak kabul edilmesi talebinin Ukrayna için yaratacağı çekişmeye işaret etti.

Dışişleri editörü Simpson görüşmesinde Kalın’ın Putin hakkındaki görüşlerini şöyle aktardı: “Peki ya Putin? Sayın Kalın, yaptığı telefon görüşmesinde Putin’de bir tuhaflık sezdi mi? Hiç de değil, dedi. Görünüşe göre Putin, söylediği her şeyde açık ve netti.”

BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz