14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’den AB’ye iltica başvurusunda rekor artış!

11 Kasım 2022

Türkiye’den AB’ye iltica başvuruları Ağustos’ta 4 bin 600’e ulaşarak rekor kırdı. Türkiye başvurularda Afganistan ve Suriye’nin ardından üçüncü sırada yer alırken AB’ye iltica başvurusu yapanların yüzde 1’inin 18 yaş altı Avrupa’ya yalnız gelen çocuklardan oluşması dikkat çekti.

Avrupa Birliği İltica Ajansı’nın dün açıkladığı Ağustos verilerine göre Türkiye’den iltica başvuruları 2014’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Ağustos’ta toplamda 84 bin 500 sığınma başvurusu kayatlara geçerken bu Suriye savaşının etkisiyle çok sayıda mültecinin geldiği 2015/2016 döneminden bu yana kaydedilen en yüksek iltica başvuru seviyesi oldu.

İltica başvurularında Afganistan ve Suriye’nin ardından Türkiye en çok iltica başvurusu yapan ülke oldu. Ağustos’ta AB’ye iltica başvurusu yapan Türk vatandaşı sayısı 4 bin 600 oldu. Başvuruların yüzde 94’ünü ilk kez yapılan başvurular oluştururken Türkiye’den yapılan sığınma başvurularının yüde 1’ini 18 yaş altı Avrupa’ya yalnız gelen çocuklardan oluşması dikkat çekti.

Türkler ençok Almanya’dan sığınma talep ediyor. Almanya Federal Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF) Ocak- Ekim döneminde Türk vatandaşlarının yaptığı iltica başvurusunu 15 bin 957 olarak açıkladı. Bu da başvurularda yüzde 175,7 oranında artış anlamına geliyor.

DW Türkçe

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz