20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de Yurtdışı Banka Kartı & Kredi Kartı Kullanmak

12 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Herhangi bir ülkeye seyahat ettiğimiz zaman yanımızda yüklü miktarda para bulundurmak istemeyiz. Böyle durumlarda kredi kartları ve yurtdışı banka kartı kullanımı büyük kurtarıcı oluyor.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ya da Türkiye’yi gelmiş bir turist de Türkiye’de çoğu zaman ödeme yaparken kredi kartı veya banka kartlarını tercih ediyor. Peki, yurtdışından aldığımız bir kartı Türkiye’de kolaylıkla kullanabilir miyiz? Yurtdışından Türkiye’ye sıkça seyahat edenler için hangi kart en mantıklı tercih olur? Hangi ATM’de ne kadar komisyon ödüyoruz?

Konu ile ilgili okuyucularımızdan gelen talep doğrultusunda Türkiye Bankalar Birliği ile yapmış olduğumuz görüşmede aşağıdaki yazı tarafımıza ulaşmış bulunmaktadır.

Ticari ve bireysel bankacılık hizmeti veren bankalar tarafından sunulan ürün veya hizmetlere ilişkin olarak faiz veya kâr payı dışında alınacak ücret, komisyon ve masraf türlerine ilişkin bilgilere https://www.bankacilikurunvehizmetucretleri.org.tr sitesinden ulaşılabilmekte ve karşılaştırma yapabilmektedir.

Başvurunuzdaki talebinizle ilgili olarak, banka bazında ATM para çekme ücretlerine de yukarıda belirtilen adres üzerindeki “Bireysel Ücretler” başlığından ulaşılabilmektedir.

Can Özkan

Sektör Düzenlemeleri Kıdemli Uzmanı

Buna göre: Bireysel – Banka Ücretleri (bankacilikurunvehizmetucretleri.org.tr) linkine tıklayarak, ATM’sini kullanarak para çekmek istediğiniz bankanın adını seçerek, para çekme esnasında oluşacak ücretlendirmeyi öğenebilir, bankalar arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

Kaynak Havadis

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz