19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de yeni yıl zammı öncesi pasaport talebi 5 kat arttı!

11 Aralık 2022

Türkiye’de yeni yılda rekor zam gelecek olan pasaport ücretleri nedeniyle günlük pasaport talebi 5 kat artışla 48 bin seviyesine ulaştı. Nüfus Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yoğun talebe yanıt olmak için hafta içi ve hafta sonu ek mesai yapıldığını belirtti.

Pasaport ücretlerine yeniden değerleme oranında yeni yılda zam geleceği haberleri sonrasında halk pasaport kuyruğuna girdi.

Randevu sorunlarına ilişkin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Pasaport talebindeki 5 kat artışa rağmen hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğinin altını çizen müdürlüğün açıklamasında 2 milyon civarında olan yıllık pasaport talebinin 10 Aralık itibariyle 3 milyon 650 bini aştığına dikkat çekildi.

Üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşın mağdur edilmediği belirtilerek mağduriyeti önlemek ve talepleri en hızlı şekilde karşılayabilmek için hafta içi hafta sonu ek mesai yapıldığı açıklandı.

Kişi başı işlem süresi 8 dakikaya indirildiği; randevu alım süresinin 15 güne çıkarıldığının belirtildiği açıklamada ayrıca ek randevu kapasitesi oluşturmak için randevusuna gelmeyenlerin yerine aynı gün içerisinde randevu alınabilmesine olanak sağlandığı aktarıldı.

Hava Sosyal Medya

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz