18.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de parası ete yetmeyenlerin oranı Malta’dan 6 kat daha fazla

06 Mart 2022

Türkiye nüfusunun üçte birinden fazlası maddi gücünün “İki günde bir etli yemek, tavuk veya balık yemeye” yetmediğini söyledi. Malta’da maddi gücünün yetmediğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 6 oldu.

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) 2020 yılı verilerinde “iki günde bir etli yemek,  tavuk veya balık yemeye gücü yetmeyenler” listesinde Türkiye 36 Avrupa ülkesi arasında zirvede!

Türkiye’de “doğru dürüst beslenemediğini” söyleyenlerin oranı Avrupa ortalamasından 4 kat Malta’ya göre ise 6 kattan daha fazla oldu. Türkiye halkının yüzde 37.3’ü gücünün “iki günde bir etli yemek, tavuk yada balık yemeye yetmediğini” söyledi.

Malta’da ise maddi gücünün doğru dürüst beslenmeye yetmediğini söyleyenlerin oranı yüzde 6 oldu. Malta yüzde 8.6 olan Avrupa ortalamasının altında kalırken Türkiye Avrupa ülkelerinin arasında ilk sırada yer aldı.

Türkiye’yi yüzde 36.8 oran ile Kuzey Makedonya, yüzde 34.3 ile Arnavutluk , yüzde 25.9 oranı ile Bulgaristan takip ederken listede bu ülkelerden sonra gelen ülkelerde oranlar yüzde 15’e düşüyor.

Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz