9.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de hazırda 6 milyon doz aşı kalmış!

02 Mayıs 2021

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu an hazırda 6 milyon aşıları kaldığını yeni aşı sevkiyatının ise Mayıs’a yetişebileceğini söyledi. Kullanımına acil onay verilen Sputnik-V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz temin edilmesi bekleniyor.

Antalya İl Değerlendirme Toplantısı sonrası Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Koca, Covid-19 salgını ile mücadelede Sputnik-V aşısının acil kullanımına onay verildiğini söyledi. Sputnik-V aşısından, 6 ayda 50 milyon doz alınmasını ve ilk sevkiyatın bu ay gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

Mevcut aşı durumunun sorulduğu Sağlık Bakanı Koca, “BioNTech ve Sinovac aşısı olarak kullanılmaz üzere hazırda 6 milyon doz aşımız var. Bugüne kadar 23 milyon doza yakın aşı yapıldı” dedi.

Son günlerde yaşanan olumlu gelişmelerle sevkiyatın önümüzdeki günlerde tekrar başlayabileceğini belirten Koca şunları söyledi:

“Yani Nisan ayında, bu anlamda bir sevkiyatın olmadığını ama Mayıs ayında tedarikle ilgili olumlu gelişmelerle birlikte sevk durumunun başlayacağına inanıyoruz, bir hafta, on gün içinde bunu da netleştirip kamuoyuna bu bilgiyi vermiş oluruz.”

Turizm Avrupa

Türkiye’nin ne kadar koronavirüs aşısı kaldı?

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz